Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Opet im Čiča smeta!

Datum objave: subota, 7 maja, 2016
Veličina slova: A- A+

Zahtevi za brisanje ravnogorskog pokreta iz registra. Pavićević: Pokret registrovan shodno propisima

Mileta Pavićević, jedan od zaštitnika Ravnogorskog pokreta
Mileta Pavićević, jedan od zaštitnika
Ravnogorskog pokreta

Podgorica – Udarili su članovi SUBNOR-a, NVO, stranaka po crnogorskim ravnogorcima, zahtevajući od države da se ukine nedavna registracija Ravnogorskog pokreta u Crnoj Gori, koju je svojim potpisom overio Duško Marković, potpredsednik Vlade. Čak se u tu hajku uključila i Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija iz dalekog Njujorka!

– Registracija četničkog pokreta je jedan od dokaza, ali i velika opomena Bošnjacima, da uvek i na svakom mestu trebaju i moraju podsećati na srpsko-crnogorske razne zločine i genocid koji su kroz vreme činili zlikovci poput Mihajlovića, Đurišića, Miloševića, Karadžića, Mladića, Bulatovića, Đukanovića, Šešelja, poručili su iz bošnjačke organizacije.

– Crna Gora nije i neće biti Ravna gora saopštavaju iz SUBNOR-a, nakon čega su se oglasili i liberali i Građanska alijansa, apelujući na MUP Crne Gore da ukine odluku o registrovanju ovog nevladinog udruženja.

Na pritisak jednog dela Crne Gore da se ukine registracija Ravnogorskog pokreta usledio je odgovor Milete Pavićevića Čiče, predstavnika ove NVO, koji podseća da je pokret u Crnoj Gori registrovan shodno pozitivnim propisima i zakonima države kao što su registrovane na hiljade nevladinih organizacija, tako da nema nikakvog osnova za ovoliku buru u javnosti:

– NVO Ravnogorski pokret nije nikakav ekskluzivitet Crne Gore već predstavlja organizaciju koja je registrovana kako u zemljama regiona, Srbiji, Republici Srpskoj, tako i u zemljama Evrope, u SAD, u Kanadi i Australiji. Ravnogorski pokret u Crnoj Gori nema nameru da izaziva nikakvu versku ili nacionalnu mržnju – ističe Pavićević.

TUŽBE

– Svi napadi nakon registracije našeg pokreta predstavljaju kontinuitet krivotvorenja istorije. Obaveštavamo sve one “dušebrižnike” koji su se poslednjih dana usudili da kleveću i iznose neistine i uvrede na račun naše organizacije da ćemo ubuduće zadovoljenje zatražiti pred pravosudnim organima Crne Gore.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Skrivena istina sa Neretve: Braća nisu htjela pucati na braću

Nemci su masovno streljali četnike, ne partizane! | Jadovno …

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top