Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Oko 18.000 Hrvata dobilo poziv za ratni raspored

Hrvatski lokalni odseci za poslove odbrane pozvali su na smotru oko 18.000 rezervnih oficira, kako bi odabrali ukupno 9.031 za potpuno popunjavanje šest pešačkih rezervnih pukova Oružanih snaga

Ilustracija /foto Tanjug/T.Valić
Ilustracija /foto Tanjug/T.Valić

Hrvatski lokalni odseci za poslove odbrane pozvali su na smotru oko 18.000 rezervnih oficira, kako bi odabrali ukupno 9.031 za potpuno popunjavanje šest pešačkih rezervnih pukova Oružanih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Pozivanje rezervista, koje je počelo u septembru, izazvalo je veliku uzbunu u javnosti, a trajaće do kraja godine.

Kako navodi Jutarnji list, pozivu se od 18.000 odazvalo oko 12.000, dok ostalima nije uručen poziv ili su promenili adresu stanovanja.

Prema Pravilniku rezervni oficir svoje neodazivanje mora da opravda, a ako su razlozi neopravdani, biće prekršajno sankcionisan.

Vojna obaveza razvrstanom oficiru prestaje na kraju kalendarske godine u kojoj muškarac navršava 55 godina, a žena 50 godina, i to ukoliko je proglašen nesposobnim za vojnu službu u rezervnom sastavu.

(Tanjug)

Izvor: NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: