Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska“

Datum objave: sreda, 14 juna, 2017
Veličina slova: A- A+
Knjiga Ognjena Marija Livanjska
Knjiga Ognjena Marija Livanjska

Članovi udruženja “Jadovno 1941.” su zahvalni gospodinu Budimiru Simonoviću na njegovoj dobroti i spremnosti da bez naknade ustupi udruženju pravo, da na svojim internet stranicama objavi dijelove sadržaja njegove dragocjene knjige “Ognjena Marija Livanjska”.
Knjiga je posvećena ustaškim pokoljima nad Srbima u Livnu i okolini, odnosno u selima na rubu Livanjskog polja, počinjenim u proljeće i ljeto 1941. godine, a ponovljenim i u najnovijim ratnim sukobima na tom području, posebno tokom 1992. i 1993. godine. To je priča o 1587 žrtava, pretežno djece i nejači, mučenih i na najzverskiji način pobijenih na gubilištima u okolini Livna. O tome govore preživjeli sa tih gubilišta, posebno preživjeli iz nekoliko jama, čije je kazivanje svojevremeno inspirisalo i Ivana Gorana Kovačića da napiše svoju glasovitu poemu “Jama”. O tome govore ne samo Srbi, žrtve ustaškog genocida, nego i brojni inovjerci – Hrvati i Muslimani, časni i čestiti ljudi koji u tim ljutim vremenima, kako 1941. tako i devedesetih godina prošlog vijeka, nisu gledali ko se kako krsti i šta je kome na glavi. Knjiga je stoga strašno svjedočanstvo o zlu, optužba za sva vremena, ali i trajni dokument o veličajnim primjerima dobrotvorstva i žrtvovanja čovjeka za čovjeka. Izdavač knjige “Ognjena Marija Livanjska” (četvrto dopunjeno i prošireno izdanje) je kompanija “Nidda Verlag GmbH”, odnosno “Vesti”, najtiražnija dnevna novina u dijaspori.

OGNjENA MARIJA

U LIVNU ŠESNAEST GODINA KASNIJE


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

3 odgovora na „Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska““

Mauzer kaže:

Moje poštovanje!!! Postoji li mogućnost da se kupi ova knjiga? Hvala Vam!!!

Đorđe kaže:

Zapanjen sam količinom zla koje je bilo u tim zverima od ljudi. Veliko hvala Budi Simonoviću na svemu što je uradio, a uradio je mnogo. Bog neka blagoslovi sve ljude koji su otkrili javnosti ovu strašnu istinu o stradanja Srba i Jevreja tokom rata u Kraljevini Jugoslaviji

Milana kaže:

Pozdrav, na koji način se može kupiti knjiga OGNJENA MARIJA LIVANJSKA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top