Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska“

Datum objave: sreda, 14 juna, 2017
Veličina slova: A- A+
Knjiga Ognjena Marija Livanjska
Knjiga Ognjena Marija Livanjska

Članovi udruženja “Jadovno 1941.” su zahvalni gospodinu Budimiru Simonoviću na njegovoj dobroti i spremnosti da bez naknade ustupi udruženju pravo, da na svojim internet stranicama objavi dijelove sadržaja njegove dragocjene knjige “Ognjena Marija Livanjska”.
Knjiga je posvećena ustaškim pokoljima nad Srbima u Livnu i okolini, odnosno u selima na rubu Livanjskog polja, počinjenim u proljeće i ljeto 1941. godine, a ponovljenim i u najnovijim ratnim sukobima na tom području, posebno tokom 1992. i 1993. godine. To je priča o 1587 žrtava, pretežno djece i nejači, mučenih i na najzverskiji način pobijenih na gubilištima u okolini Livna. O tome govore preživjeli sa tih gubilišta, posebno preživjeli iz nekoliko jama, čije je kazivanje svojevremeno inspirisalo i Ivana Gorana Kovačića da napiše svoju glasovitu poemu “Jama”. O tome govore ne samo Srbi, žrtve ustaškog genocida, nego i brojni inovjerci – Hrvati i Muslimani, časni i čestiti ljudi koji u tim ljutim vremenima, kako 1941. tako i devedesetih godina prošlog vijeka, nisu gledali ko se kako krsti i šta je kome na glavi. Knjiga je stoga strašno svjedočanstvo o zlu, optužba za sva vremena, ali i trajni dokument o veličajnim primjerima dobrotvorstva i žrtvovanja čovjeka za čovjeka. Izdavač knjige “Ognjena Marija Livanjska” (četvrto dopunjeno i prošireno izdanje) je kompanija “Nidda Verlag GmbH”, odnosno “Vesti”, najtiražnija dnevna novina u dijaspori.

OGNjENA MARIJA

U LIVNU ŠESNAEST GODINA KASNIJE


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

3 odgovora na „Budo Simonović: „Ognjena Marija Livanjska““

Mauzer kaže:

Moje poštovanje!!! Postoji li mogućnost da se kupi ova knjiga? Hvala Vam!!!

Đorđe kaže:

Zapanjen sam količinom zla koje je bilo u tim zverima od ljudi. Veliko hvala Budi Simonoviću na svemu što je uradio, a uradio je mnogo. Bog neka blagoslovi sve ljude koji su otkrili javnosti ovu strašnu istinu o stradanja Srba i Jevreja tokom rata u Kraljevini Jugoslaviji

Milana kaže:

Pozdrav, na koji način se može kupiti knjiga OGNJENA MARIJA LIVANJSKA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top