Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Odgođena deložacija porodice Kuzmić u Banjaluci

Radomir Kuzmić spriječio je danas deložaciju svoje porodice iz kuće u banjalučkom naselju Česma, zaprijetivši da će zapaliti plinske boce.

Deložacija Foto: RTRS
Deložacija Foto: RTRS

Kuzmić je izbjeglica iz Hrvatske koji je sa Dragomirom Budišom iz banjalučkog naselja Česma mijenjao svoju imovinu u Hrvatskoj, ali je odlukom banjalučkog suda poništen ugovor o zamjeni nekretnina. Međutim, imanje porodice Kuzmić u Hrvatskoj je uništeno i oni nemaju gdje da se vrate.

Deložacija porodice Kuzmić, koju je za danas zakazao Osnovni sud Banjaluka, odgođena je do daljeg.

Kuzmić se zatvorio na sprat kuće na kome se nalaze plinske boce, benzin i upaljač, te zaprijetio da će objekat dići u vazduh, nakon čega je policija odustala od deložacije.

Kuzmić je izjavio danas Srni da ne pristaje na deložaciju, niti na bilo kakav alternativni smještaj.

“Od imovine koju sam mijenjao sa Budišom bih odustao jedino kada bi za mene i moju porodicu bilo pronađeno trajno rješenje”, istakao je Kuzmić.

On je rekao da je pokušaj deložacije bio nezakonit, jer su pokušali da ga deložiraju iz dijela imovine za koju je jedini vlasnik u gruntovnim knjigama.

Radomir Kuzmić je 1992. godine mijenjao svoju imovinu u Slavonskom Kobašu, opština Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše iz banjalučkog naselja Česma.

Porodica Budiša je 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio, a imanje u Slavonskom Kobašu potpuno je uništeno.

Kuzmić je 23. januara prošle godine uputio apelaciju Ustavnom sudu BiH, kojom traži ukidanje odluka nadležnih sudova u Republici Srpskoj u vezi sa njegovim slučajem i da se njegov predmet vrati na ponovni postupak.

On je protestovao pred Osnovnim sudom u Banjaluci, a 2009. godine je stupio u 20-dnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske zbog odluke banjalučkog Okružnog suda da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

Izvor: SRNA

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: