fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

ODATA POŠTA ŽRTVAMA

Trebinje,polaganje-vijenaca.jpg

Delegacije opštine Trebinje i SUBNOR-a danas su, povodom 4. oktobra, Dana oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu, položile cvijeće na spomenik palim borcima Narodno-oslobodilačkog rata (NOR) u gradskom parku.

Predsjednik SUBNOR-a opštine Trebinje Slavko Šanjević napomenuo je da je u toku NOR-a u bivšoj Jugoslaviji poginulo 819 boraca sa područja trebinjske opštine, kao i 874 žrtve fašističkog terora.

„To je cijeli jedan grad. Ovoliko žrtava zaslužuje pažnju svih generacija i za sva vremena“, istakao je Šanjević.

On kaže da je Trebinje ponosno na doprinos koje je dalo oslobođenju od fašizma, jer je tokom NOR-a aktivno učestvovalo više od 4 500 boraca rođenih na području ove opštine, od kojih je više od 200 preživjelih nosilaca partizanske spomenice, dok je 12 nosilaca ordena narodnog heroja.

Načelnik opštine Dobroslav Ćuk istakao je da je 4. oktobra, prije 67 godina, „generacija Trebinjaca toga vremena udarila temelje budućnosti, jer su tada podnešene velike žrtve za ono šta danas nazivamo modernim Trebinjem“.

„Svi mi koji pripadamo savremenim generacijama Trebinjaca imamo moralnu obavezu da čuvamo uspomene na ovaj i brojne druge datume koji su određivali sudbinu našem grada i našem naroda, te u bile prekretnice u njegovom razvoju“, istakao je Ćuk.

On kaže da se toj moralnoj obavezi najbolje može odgovoriti ukoliko budu izgrađivali Trebinje po mjeri svakog njegovog stanovnika.

„Svako od nas u lokalnoj upravi, školstvu, zdravstvu, privredi ima priliku da ličnim činom doprinese razvoju našeg grada, da učini napor više kako bi nastavili da otvaramo puteve demokratskom i ekonomski prosperitetnom ambijentu u kojem će svaki građanin živjeti dostojanstveno“, rekao je Ćuk.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: