Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ОБНОВЉЕН РАД УДРУЖЕЊА ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА У БЕОГРАДУ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/livno3.jpg

У Београду jе 9. Октобра 2012. године одржан скуп на коме jе донета одлука да се обнови рад Удружења Огњена Мариjа Ливањска. Састанку jе присуствовалo 21 особа из Ливна и околине, као и њихових потомака. Скуп jе протекао у врло позитивноj атмосфери, са много ентузиjазма и идеjа за будући рад. Потврђена jе жеља и потреба Ливњака и њихових потомака да се окупе и организуjу у формално удружење ради повезивања што већег броjа људи са заjедничким циљем да се (између осталог): подржи рад Црквене општине Лиjевно, помогне при обнови цркава и гробаља ливањског краjа, одржава активна веза између Ливњака у Београду и ливањског краjа, негуjе сећање на све жртве усташких злочина за време Другог светског рата и пострадале у рату 1992-1995 кроз годишњи парастос коjи ће се одржавати на дан Огњене Мариjе 30. Јула, као и неговања обичаjа, културе и традициjе Православних Срба Ливана и ливањских села. Удружење планира и годишње друштвено сакупљање Ливњака и њихових потомака прве суботе у jуну сваке године. Све додатне идеjе и сугестиjе за рад удружења су добродошле.

На скупу jе донета одлука да се друштво и формално региструjе. За председника друштва jе изабран Никола Петровић; изабран jе и Управни одбор чиjи су чланови, поред председника удружења, Диjана Ковачић, Гордана Достанић, Милош Дамњановић, Милан Вуковљак, Синиша Јагодић, Жељко Барош, Јован Михаjло и Никола Ђуран. Скупу су такође присуствовали, и изразили жељу за активним учешћем у раду удружења: Ранко Јовановић, Момчило Грковић, Милан Маљковић, Мирко Бошковић, Воjин Стоjић, Раде Јагодић, Жељко Ковачић, Влада Маљковић, Радован Марчета, Мира Марчета, Илиjа Ерцег, Александар Радета, Драган Гаћиновић и Ђорђе Јовић.

На краjу састанка, новоизабрани Председник jе присутне детаљно упознао са актуелним дешавањима и проблемима у нашем краjу, што jе праћено са великим интересовањем свих присутних, као и неким идеjама за будући рад и активности. Договорено jе да први и главни задатак свих присутних буде ширење вести о обнови рада Удружења и окупи што већи броj нових чланова спремних за активан допринос остварењу циљева Удружења. Овом приликом молимо све заинтересоване Ливњаке и њихове потомке да нам се jаве и придруже у будућем раду. Можете наc контактирати преко било кога од наведених, вама познатих чланова или преко следећих особа: Никола Петровић (тел: 064 615 5073; емаил: bonip.bg@gmail.com), Милош Дамњановић (тел: 063 287 876; емаил:milosd83@gmail.com), Гордана Достанић (тел: 064 613 0103; емаил: gdostanic@gmail.com), Диjана Ковачић (тел: 063 606 862; емаил:dijana.p.kovacic@gmail.com), као и преко Црквене општине Лиjевно.

УДРУЖЕЊЕ ОГЊЕНА МАРИЈА ЛИВАЊСКА

Извор: ЕПАРХИЈА БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКА

 

Везане виjести:

Ливањско поље – непосредно пред рат 1992. године

Прочитаjте књигу „Огњена Мариjа Ливањска“

Промоциjа књиге „Огњена Мариjа Ливањска“ у Храму Светог Трифуна у Београду

РТРС – ПЕЧАТ – 20. октобар 2011. – Репортажа о страдању Срба 1941. у jами Равни Долац, Ливањско поље

СЛУЖЕН ПАРАСТОС СРБИМА БАЧЕНИМ У ЈАМУ РАВНИ …

Ливањско поље – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: