Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OBNOVLjEN RAD UDRUŽENjA OGNjENA MARIJA LIVANjSKA U BEOGRADU

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/livno3.jpg

U Beogradu je 9. Oktobra 2012. godine održan skup na kome je doneta odluka da se obnovi rad Udruženja Ognjena Marija Livanjska. Sastanku je prisustvovalo 21 osoba iz Livna i okoline, kao i njihovih potomaka. Skup je protekao u vrlo pozitivnoj atmosferi, sa mnogo entuzijazma i ideja za budući rad. Potvrđena je želja i potreba Livnjaka i njihovih potomaka da se okupe i organizuju u formalno udruženje radi povezivanja što većeg broja ljudi sa zajedničkim ciljem da se (između ostalog): podrži rad Crkvene opštine Lijevno, pomogne pri obnovi crkava i grobalja livanjskog kraja, održava aktivna veza između Livnjaka u Beogradu i livanjskog kraja, neguje sećanje na sve žrtve ustaških zločina za vreme Drugog svetskog rata i postradale u ratu 1992-1995 kroz godišnji parastos koji će se održavati na dan Ognjene Marije 30. Jula, kao i negovanja običaja, kulture i tradicije Pravoslavnih Srba Livana i livanjskih sela. Udruženje planira i godišnje društveno sakupljanje Livnjaka i njihovih potomaka prve subote u junu svake godine. Sve dodatne ideje i sugestije za rad udruženja su dobrodošle.

Na skupu je doneta odluka da se društvo i formalno registruje. Za predsednika društva je izabran Nikola Petrović; izabran je i Upravni odbor čiji su članovi, pored predsednika udruženja, Dijana Kovačić, Gordana Dostanić, Miloš Damnjanović, Milan Vukovljak, Siniša Jagodić, Željko Baroš, Jovan Mihajlo i Nikola Đuran. Skupu su takođe prisustvovali, i izrazili želju za aktivnim učešćem u radu udruženja: Ranko Jovanović, Momčilo Grković, Milan Maljković, Mirko Bošković, Vojin Stojić, Rade Jagodić, Željko Kovačić, Vlada Maljković, Radovan Marčeta, Mira Marčeta, Ilija Erceg, Aleksandar Radeta, Dragan Gaćinović i Đorđe Jović.

Na kraju sastanka, novoizabrani Predsednik je prisutne detaljno upoznao sa aktuelnim dešavanjima i problemima u našem kraju, što je praćeno sa velikim interesovanjem svih prisutnih, kao i nekim idejama za budući rad i aktivnosti. Dogovoreno je da prvi i glavni zadatak svih prisutnih bude širenje vesti o obnovi rada Udruženja i okupi što veći broj novih članova spremnih za aktivan doprinos ostvarenju ciljeva Udruženja. Ovom prilikom molimo sve zainteresovane Livnjake i njihove potomke da nam se jave i pridruže u budućem radu. Možete nac kontaktirati preko bilo koga od navedenih, vama poznatih članova ili preko sledećih osoba: Nikola Petrović (tel: 064 615 5073; email: bonip.bg@gmail.com), Miloš Damnjanović (tel: 063 287 876; email:milosd83@gmail.com), Gordana Dostanić (tel: 064 613 0103; email: gdostanic@gmail.com), Dijana Kovačić (tel: 063 606 862; email:dijana.p.kovacic@gmail.com), kao i preko Crkvene opštine Lijevno.

UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA

Izvor: EPARHIJA BIHAĆKO-PETROVAČKA

 

Vezane vijesti:

Livanjsko polje – neposredno pred rat 1992. godine

Pročitajte knjigu „Ognjena Marija Livanjska“

Promocija knjige „Ognjena Marija Livanjska“ u Hramu Svetog Trifuna u Beogradu

RTRS – PEČAT – 20. oktobar 2011. – Reportaža o stradanju Srba 1941. u jami Ravni Dolac, Livanjsko polje

SLUŽEN PARASTOS SRBIMA BAČENIM U JAMU RAVNI …

Livanjsko polje – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: