Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježeno 25 godina od početka oslobađanja opštine

U Modriči je danas, povodom 25 godina od početka oslobađanja i odbrane ove opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu, služen pomen poginulim borcima i položeno cvijeće pred Centralnim spomen-obilježjem i u spomen-sobi.

U Modriči je danas, povodom 25 godina od početka oslobađanja i odbrane ove opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu, služen pomen poginulim borcima i položeno cvijeće pred Centralnim spomen-obilježjem i u spomen-sobi
Modriča – pomen poginulim borcima
Foto: SRNA

Predsjednik Nadzornog odbora Udruženja „Veterani“ Modriča Vid Blagojević podsjetio je da je u borbama za oslobađanje Modriče, koja je od 11. aprila bila u okruženju muslimanskih i hrvatskih snaga, učestvovalo 230 dobrovoljaca iz okupirane Modriče i Srbi sa tada slobodne teritorije na Trebavi.

„Prve žrtve 3. maja bili su Dragan Savić iz Lazarevca i Radenko Bradašević iz Modriče, ubijeni u zasjedi kod gradskog groblja Modriča“, rekao je Blagojević i naglasio da se prva oružana borba za oslobađanje Modriče obilježava pod nazivom „Dan branilaca Modriče“.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Milutin Vračević rekao je novinarima u Spomen-sobi, u kojoj je položeno svijeće i odata pošta za 770 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, da je u prvim borbama za odbranu Modriče poginulo 40 dobrovoljaca iz ove i susjednih opština.

„Obilježavanjem događaja i evociranjem uspomena na poginule borce i civile u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, Boračka organizacija i organizacije proistekle iz rata ukazuju na pravednost borbe Srba u nametnutom im građanskom ratu u BiH“, kaže Vračević.

U ime lokalne uprave Modriča, cvijeće na Centralni spomenik položio je načelnik opštine Mladen Krekić.

Predstavnici lokalnog Udruženja „Veterani“ posjetili su danas pravoslavno groblje u Modriči gdje su sa članovima porodice položili cvijeće i prislužili svijeće na grob Radenka Bradaševića.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Modriča: Obilježene 24 godine od formiranja Čete Miloševac

Položeni vijenci na Centralni spomenik | Jadovno 1941.

OPERACIJA KORIDOR – Bitka za put života, I deo

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: