Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježene 24 godine od formiranja 3. bataljona Prve majevičke brigade

Polaganjem vijenca na spomen-obilježju za sedam poginulih boraca i tri civilne žtrve odbrambeno-otadžbinskog rata iz ugljevičkog naselja Mezgraja danas je obilježeno 24 godine od formiranja Trećeg bataljona Prve majevičke brigrade Vojske Republike Srpske.

Polaganjem vijenca na spomen-obilježju za sedam poginulih boraca i tri civilne žtrve odbrambeno-otadžbinskog rata iz ugljevičkog naselja Mezgraja danas je obilježeno 24 godine od formiranja Trećeg bataljona Prve majevičke brigrade Vojske Republike SrpskeRatni komandant Radomir Lazić rekao je da je kroz ovaj bataljon prošlo 1.500 vojnika, od kojih je 70 poginulo, a 150 ih je ranjeno.

On je istakao da je 3. bataljon jedan od najuspješnijih na ovom dijelu ratišta, a djelovao je na odmbrambenim položajima kod Teočaka, releju Stolice, Lisači i Velikoj i Maloj Jelici.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je nakon polaganja vijenaca da građani treba da ostanu posvećeni ostvarivanju zadataka i ciljeva za koje su položeni životi srpskih boraca.

“Naša uloga i dužnost je da budemo marljivi u svom poslu, kako bi na što bolji način ostvarivali ideale onih koji su se žtrvovali za Republiku Srpsku”, rekao je Perić.

Polaganjem vijenca na spomen-obilježju za sedam poginulih boraca i tri civilne žtrve odbrambeno-otadžbinskog rata iz ugljevičkog naselja Mezgraja danas je obilježeno 24 godine od formiranja Trećeg bataljona Prve majevičke brigrade Vojske Republike Srpske

On je dodao da je opština Ugljevik u posljeratnom periodu obnovila Mezgraju, koja je rudarski kraj.

“Uređeni su vodovod i putevi, javna rasvjeta, izgrađena školska zgrada i stvoreni pristojni uslovi za život u Mezgraji”, istakao je Perić.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Počast za pukovnika Jovića i 23 poginula borca

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: