fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježen Dan stradanja Srba na Teočaku

U Bijeljini je danas obilježen Dan stradanja Srba na Teočaku u proteklom ratu i odata počast junacima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda.

U Bijeljini je danas obilježen Dan stradanja Srba na Teočaku u proteklom ratu i odata počast junacima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda.
Bijeljina – obilježen Dan stradanja Srba na
Teočaku Foto: SRNA

Predsjednik Gradske organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Bijeljini Mišo Poletan rekao je da ova tužna godišnjica stradanja 58 srpskih vojnika pruža priliku i da potomci hrabrih očeva, sinova i braće pokažu ponos i zavjet da njihova djela neće biti zaboravljena.

Poletan je sin srpskog borca koji je poginuo na Teočaku.

Potpredsjednik Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i civila Niko Kisić rekao je novinarima da porodice i udruženja srpskih žrtava nisu zadovoljni radom Tužilaštva i Suda BiH jer se istina o zločinima nad Srbima skriva.

„Tražimo da se ove nadležnosti vrate na entitete i na okružna tužilaštva i da se konačno počne raditi na istraživanju ratnih zločina nad srpskim žrtvama“, rekao je on.

Kisić je dodao da su sklonjeni i skriveni čak i zločini za koje se znaju izvršioci i nalogodavci, sa svim dokazima, audio i video zapisima, poput zločina u Dobrovoljačkoj, Sijekovcu, Tuzlanskoj koloni i zločina Atifa Dudakovića.

Parastos za srpske žrtve služen je u crkvi Svetog Đorđa, nakon čega je poloćeno cvijeće na centralni spomenik poginulim borcima na gradskom trgu u Bijeljini.

Cvijeće su na spomenik položile delegacije porodica poginulih na Teočaku, predstavnici Gradske uprave, republičke i gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Gradske boračke organizacije u Bijeljini i delegacija Udruženja nestalih sa područja Semberije i Majevice.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: