Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OBILjEŽEN DAN OSLOBOĐENjA U DRUGOM SVJETSKOM RATU

samac.jpg

ŠAMAC, 11. APRILA (SRNA) – U Šamcu je danas obilježeno 67 godina od oslobođenja opštine u Drugom svjetskom ratu, u kojem je na ovom području život izgubilo 450 boraca i civilnih žrtava fašističkog terora.

Tim povodom položeni su vijenci na spomen-kosturnicu, te na spomen-biste narodnih heroja Mitra Trifunovića – Uče i Pere Bosića, spomenik Šeste Istočno-bosanske narodnooslobodilačke udrane brigade i spomenik palim borcima od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik opštinskog SUBNOR-a Dragomir Nedić poručio je da se ovaj datum ne smije zaboraviti, a tekovine NOB da se moraju poštovati.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da ova opština njeguje tradiciju NOB i sve što je urađeno u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, te da promjene državnog i društvenog uređenja ne treba da dovedu do toga da se zaborave takvi podvizi.

„Danas tekovine predstavljaju jedno junaštvo i mnogi div-junaci tada su pali za ideale i borbu protiv fašizma. Borba protiv fašizma na ovim prostorima trajna je i iskrena“, kaže Minić.

On je istakao da je njegovanje tradicije obaveza svih i dodao da će opština Šamac uvijek obilježavati svaki značajan datum – kao što je današnji.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: