fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obilježavanje Dana Republike- Polaganje vijenaca i sjednica Senata

U okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, u Banjaluci će na groblju Sveti Pantelija biti položeni vijenci na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske i održana sjednica Senata Republike Srpske.

Dan Republike Srpske Foto: RTRS
Dan Republike Srpske Foto: RTRS

Planirano je polaganje vijenaca i na Trgu palih boraca NOR-a, na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu 12 banjalučkih beba.

U 10.00 časova na spomen-obilježje na groblju „Sveti Pantelija“ cvijeće će položiti predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i predsjednica Vlade Željka Cvijanović, a prisustvovaće ministar rada i boračko–invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savjetu ministara, koju će predvoditi ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Za 11.00 časova planirano je polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a, kojem će prisustvovati potpredsjednik Vlade Srpske Anton Kasipović, ministar Savanović, narodni poslanici, srpski član Predsjedništva BiH Ivanić i delegacija predstavnika Srpske u Savjetu ministara, koju će predvoditi ministar Crnadak.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu i cvijeća na grobnicu 12 banjalučkih beba, kojem će prisutvovati ministar Savanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, narodni poslanik Nedeljko Milaković, srpski član Predsjedništva BiH Ivanić i delegacija predstavnika Republike Srpske u Savjetu ministara koju će predvoditi ministar Crnadak.

Povodom obilježavanja Dana Republike, u Slatini kod Laktaša, danas će biti otvoren novi smještajni kompleks Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Iz kabineta predsjednika Srpske saopšteno je da će u galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske od 19 časova biti otvorena izložba djela Sretena Stojanovića.

Modriči će delegacija Republike Srpske u 12 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću.

I u Bijeljini danas počinje obilježavanje Dana Republike. Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića biće položeni vijenci na spomenik poginulim borcima, a nakon toga prijem za privrednike i predstavnike društvenog života.

Palama će biti položeni vijenci na centralno spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom ratu, a u Kulturnom centru biće postavljena izložba eksponata i dokumenata iz perioda stvaranja i razvoja Republike Srpske u Palama.

Novom Gradu, biće održana akademija u Kulturno-obrazovnom centru.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: