Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Obilježavanje 26 godina od stradanja majora Milana Tepića

Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća na spomen-obilježju u Komlencu, u Kozarskoj Dubici, sutra će biti obilježeno 26 godina od stradanja narodnog heroja – majora Milana Tepića.

Major Milan Tepić
Major Milan Tepić

Pomen majoru Tepiću u okviru programa obilježavanja “Septembarskih dana odbrane”, biće održan u 10.00 časova na mjesnom groblju u Komlencu.

Major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić poginuo je 29. septembra 1991. godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje, kojim bi ubijao njegove vojnike.

Njemu u čast, Republika Srpska je ustanovila Orden za posebne zasluge u ratu, a odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica 29. septembar proglašen je Danom sjećanja na narodnog heroja Milana Tepića.

Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi njegovo ime, u parku Narodnih heroja podignuta je bista sa njegovim likom, a u blizini graničnog prelaza u gradu je oslikan mural.

Narodnom heroju Milanu Tepiću posthumno je 2007. godine dodijeljen Zlatni grb opštine Kozarska Dubica, koji je uručen njegovom sinu Aleksandru.

Obilježavanjem sjećanja na stradanje majora Milana Tepića biće završen ovogodišnji program obilježavanja “Septembarskih dana odbrane” od hrvatske agresije 1995. godine.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

U ime časti – govor majora Milana Tepića | Jadovno 1941.

Detalji poslednjeg dana života majora: Tepić je sklonio …

Ovo je istina o narodnom heroju Milanu Tepiću | Jadovno 1941.

Major Tepić | Jadovno 1941.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: