Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Obaveza srpskih ministara je da brinu o Srbima

Ministar rada Srbije Aleksandar Vulin poručio je da svaki srpski ministar ima obavezu da brine o položaju Srba u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji.

Aleksandar Vulin Foto: TANJUG
Aleksandar Vulin Foto: TANJUG

On je rekao novinarima u Beogradu da svaki građanin Srbije ima obavezu da upozori na narastanje fašizma i da kaže šta misli o tome.

Vulin je istakao da se ne može reći da se Srbi u Vukovaru ili bilo gdje drugdje bave falsifikatima i da će se, kada se to riješi, riješiti i pitanje ćirilice.

„Kada tako nešto kažete, onda uspostavljate kolektivnu krivicu jednog naroda, a to je poslednji put rađeno u NDH-a kada su donošeni rasni zakoni. Ako tako razmišljate, onda pričate o konačnom rešenju srpskog problema u Hrvatskoj ili konačnom rešenju problema ćirilice“, rekao je Vulin.

Reagujući na izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mira Kovača da se miješa u unutrašnje stvari Hrvatske i da je „huškač“, Vulin je rekao da Kovač nastavlja sukob sa istinom, te da ne vidi u čemu je krivica bilo koga ko upozorava da se nešto loše dešava.

On je istakao da ne razumije zašto je problem da Srbi u Vukovaru pišu ćirilicom, te zatražio da mu Kovač odgovori na to pitanje – prenijeli su beogradski mediji.

„Zašto je problem da Srbi u Vukovaru pišu ćirilicom, da bilo koji Hrvat piše latinicom ili bilo ko od Srba da piše latinicom i ćirilicom. Zašto se ne potrude da sprovedu zakon umesto što pokušavaju da nađu zakonsko rešenje da Srbi ne pišu ćirlicom“, upitao je Vulin.

On je dodao da još čeka da Kovač odgovori da li se u Kninu spaljivala srpska zastava, da li je Tompson u direktonom prenosi hrvatske televizije uzvikivao „Za dom spremni“, jesu li ustaše marširale Kninom i pozdravljale fašističkim pozdravom i da li je predsjednik Hrvatske /Kolinda Grabar Kitarović/ rekla da je „Oluja“ „etički čista“, ne pominjući 2.500 ubijenih i proteranih Srba.

„Samo tražim da mi se odgovori da li je ovo istina ili nije i molim Kovača da ne polemiše sa mnom, jer on polemiše sa istinom i on nije u sukobu sa mnom već sa zdravim razumom“, poručio je Vulin.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Vulin: Vikar ustaške vojske teško može da se nada …

Vulin: Godišnjica Oluje najteži datum u istoriji Srba …

Vulin: Hrvatska je daleko od antifašizma | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: