Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nude „opkladu“ da je u Jasenovcu ubijeno samo 1.500 ljudi

Proustaška dijaspora nudi novac svakome ko dokaže da je u koncentracionom logoru Jasenovac ubijeno više od 1.500 ljudi.

Najstrašniji logor u Evropi: Jasenovac

Ustaške apologete uvjerene su da je sve ono što u svojim radovima iznose Roman Ljeljak, Igor Vukić, Josip Pečarić, Stjepan Razum i drugi takozvani istoričari ustaške države – istina.

U listu „Domovina“, koji izlazi u Sidneju, tamošnji preduzetnik
Marko Franović ponudio je milion kuna /134.658 evra/ svima koji dokažu da njegovi idoli ne govore i ne pišu istinu.

Ovi takozvani istoričari u glavnim hrvatskim medijima, kao i na brojnim desničarskim portalima, promovišu radove u kojima Jasenovac nazivaju radnim logorom.

Oni u svojim knjigama i tekstovima tvrde da su partizani raseljavali srpsku djecu sa Kozare, a ustaše i domobrani ih spasavali.

S ciljem promocije proustaških skribomana, hrvatski desničari pozivaju, kako je navedeno, „ljubitelje krepane Jugoslavije, komuniste, udbaše i četnike da zarade milion hrvatskih /ustaških/ kuna“ i dokažu svoju istinu.

Posljednjih godina u hrvatskom društvu, u većini medija, promovišu se autori koji negiraju ustaški genocid u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, a činjenice koje su decenijama uzimane kao relevantne u svim istorijskim radovima širom svijeta proglašavaju – antihrvatskom propagandom.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: