Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Nude “opkladu” da je u Jasenovcu ubijeno samo 1.500 ljudi

Datum objave: utorak, 5 februara, 2019
Objavljeno u Jasenovac
Veličina slova: A- A+

Proustaška dijaspora nudi novac svakome ko dokaže da je u koncentracionom logoru Jasenovac ubijeno više od 1.500 ljudi.

Najstrašniji logor u Evropi: Jasenovac

Ustaške apologete uvjerene su da je sve ono što u svojim radovima iznose Roman Ljeljak, Igor Vukić, Josip Pečarić, Stjepan Razum i drugi takozvani istoričari ustaške države – istina.

U listu “Domovina”, koji izlazi u Sidneju, tamošnji preduzetnik
Marko Franović ponudio je milion kuna /134.658 evra/ svima koji dokažu da njegovi idoli ne govore i ne pišu istinu.

Ovi takozvani istoričari u glavnim hrvatskim medijima, kao i na brojnim desničarskim portalima, promovišu radove u kojima Jasenovac nazivaju radnim logorom.

Oni u svojim knjigama i tekstovima tvrde da su partizani raseljavali srpsku djecu sa Kozare, a ustaše i domobrani ih spasavali.

S ciljem promocije proustaških skribomana, hrvatski desničari pozivaju, kako je navedeno, “ljubitelje krepane Jugoslavije, komuniste, udbaše i četnike da zarade milion hrvatskih /ustaških/ kuna” i dokažu svoju istinu.

Posljednjih godina u hrvatskom društvu, u većini medija, promovišu se autori koji negiraju ustaški genocid u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, a činjenice koje su decenijama uzimane kao relevantne u svim istorijskim radovima širom svijeta proglašavaju – antihrvatskom propagandom.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top