fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nova knjiga prof. dr S. Živanovića: „Jasenovac 2“

Ustaše sa žrtvom
Ustaše (arhivska slika)

Izdavač “Srpska kniga” je 2008 godine objavio knjigu “Jasenovac” Srboljuba Živanovića, koja je postala toliko popularna da je celo izdanje brzo rasprodato. Već sledeće godine 2009 knjiga je proglašena za “autorsko delo od nacionalnog značaja” i nagrađena nagradom “Rastko Petrović”.

Izdavač “Pešić i sinovi” je 2012 godine objavio drugo izdanje ove knjige, koje je takođe bzo rasprodato. Isti izdavač je objavio (2016) prevod na ruski jezik ove knjige. “Pešić i sinovi” su 2015 godine objavili knjigu profesora Živanovića “Borba za veru” u kojoj su posebno objavljeni neki novi članci profesora Živanovića o Jasenovcu i o genocidu koje sprovode rimokatolička “crkva” i Hrvati protiv Srba, Jevreja i Roma, kroz vekove. Sada je izdavačka kuća “Pešić i sinovi”, ove 2017 godine objavila knjigu “Jasenovac 2” profesora Srboljuba Živanovića u kojoj se nalaze najnoviji radovi, članci i predavanja o Jasenovačkom sistemu hrvatskih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma, u kojima je prema nalazu Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu ubijeno preko 700 000 Srba, 23 000 Jevreja i 80 000 Roma, među kojima je bilo 110 000 dece ispod 14 godina starosti.

U ovoj knjizi je opisano kako je rimokatolička “crkva” podržavala hrvatski ustaški pokret i NDH, kako je zločinac “blaženi” “nadbiskup genocida”, zagrebački cardinal Alojzije Stepinac ubijao i prevodio u katoličanstvo Srbe, Jevreje i Rome, i kako je vodio u Vatikan, na poklonjenje papi koljače iz Jasenovca itd. Navedeno je kako sadašnje pape podržavaju neo-nacističke ispade vlasti i naroda u republici Hrvatskoj. U knjizi su navedeni citati iz knjige “Liebe Macht. Erfriberich” banjalučkog biskupa Franje Komarice koji neprekidno širi mržnju protiv srpskog naroda i Republike Srpske. U knjizi se nalaze i tekstovi predavanja koje je profesor Živanović održao u raznim gradovima u svetu. Posebna poglavlja su posvećena saradnji jugoslovenskih i hrvatskih komunista predvođenih Josipom Brozom Titom sa hrvatskim ustaškim pokretom i sa NDH.Istaknuto je da zločine nad Srbima, Jevrejima i Romima u Hrvatskoj nisu činili Nemci već sav hrvatski narod i njihova Nezavisna Država Hrvatska, koja je donela najgroznije rasističke zakone. Hrvatska voska, policija, državne ustanove i ceo hrvatski narod, koji je indoktrinirala Rimokatolička “crkva” da mrze sve nekatolike.

Ova knjiga, koja ima 278 strana teksta, u izdanju “Pešić i sinovi”, već je izazvala opravdano interesovanje čitalaca, koji žele da se istina o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovačkom sistemu hrvatskih logora smrti ne zaboravi, kao i da se uspomena na Srbe, Jevreje i Rome stradale u Jasenovačkim logorima sačuva od zaborava. Nažalost, više nema među živima mnogo Jasenovačkih mučenika, ali sada njihovi potomci čuvaju uspomenu na njihove žrtve i stradanja. Kniga “Jasenovac 2“ je jedan takav prilog uspomeni na stradanje Srba, Jevreja i Roma u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti:

Srboljub Živanović: Zločinačka Rimokatolička „crkva“ u …

S. Živanović: Ko je bio fra Srećko Perić | Jadovno 1941.

Živanović: Lično sam mesecima posmatrao leševe iz …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: