fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Noam Čomski: Kada je NATO ubio 16 srpskih novinara niko nije vikao – „Svi smo mi RTS!“

Noam Čomski
Noam Čomski

Čomski: “Napad u Parizu je strašan zločin, ali 1999., kada je NATO u Beogradu ubio 16 novinara, niko nije vikao: “Svi smo mi RTS!”

Advokat Flojd Abrams je bio u pravu kada je napad na uredništvo časopisa “Šarli ebdo” opisao kao “najstrašnji napad na novinarstvo koji će nam ostati u živom sećanju”. Problem je u tome što Zapad zaboravlja svoje zločine, ističe lingvist i filozof Noam Čomski.

“Razlog za takvu tvrdnju je i sam koncept “živog sećanja”, kategorija pažljivo konstruisana samo za zločine počinjene protiv nas, dok svesno isključuje naše zločine protiv drugih. Ovi drugi nisu zločini, već plemenita odbrana najviših vrednosti”, objašnjava Čomski logiku Zapada.

Noam Čomski podseća kako su u aprilu 1999. godine snage NATO alijanse izvršile masovni vazdušni napad na zgradu srpske televizije, te da je u tom napadu u Beogradu ubijeno 16 novinara. Tada je portparol Pentagona, Kenneth Bacon, na konferenciji za novinare u Vašingtonu  rekao da je “srpska televizija je važan deo Miloševićeve smrtonosne mašinerije smrti, jednako kao i njegova vojska”, te da je bila “legitimni cilj napada”.

“Tada nije bilo ni protesta, ni zgražavanja, ni ljutnje, niti povika: “Svi smo mi RTS!”. Nije bilo nikakvog istraživanja o uzrocima samog napada. Naprotiv, napad NATO saveza je čak bio hvaljen od strane istih novinara koji danas osuđuju napad u Parizu. Prestižni američki diplomat Ričard Holbruk je napad na RTS opisao “kao izuzetno važan čin i pozitivan razvoj događaja”. Tu su ideju tada prihvatili i svi ostali”, napisao je Čomski u članku kojeg je citirao Si-En-En .

“Šta više okrivljujemo naše neprijatelje za neke zločine, izazivamo veće ogorčenje, a što je veća odgovornost za naše zločine, onda nas nije briga, želimo ih zaboraviti ili negirati”, sažima Noam Čomski dvostruke standarde Zapada po ovom pitanju.

(voxbblog)

Izvor: Intermagazin

 

Vezane vijesti:

Čomski: Islamska država ne može biti poražena vojnom silom

NIJE BILO PROTESTA KADA JE NATO BOMBARDOVAO RTS

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: