Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Nikolić: Cilj Hrvata je ratna odšteta

Datum objave: sreda, 7 decembra, 2016
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

Predsednik Nikolić u razgovoru sa advokatom Kapetana Dragana upozorio na namere Zagreba: Hoće da optuže jednu stranu u sukobu

Kapetan Dragan - Tomislav Nikolić

Dragan Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega. Optužnice koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih godina imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu. A krajnji cilj je naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu.

Ovu “prognozu” mogućih poteza Hrvatske prema našoj zemlji izneo je u sredu predsednik Tomislav Nikolić, tokom sastanka sa Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan.

– Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju – naveo je šef države.

Palibrk je obavestio predsednika o pojedinostima u vezi sa suđenjem Vasiljkoviću i upoznao ga s problemima koje ima kao njegov branilac:

– U Hrvatskoj mi je omogućeno da obilazim Vasiljkovića, da imam uvid u predmet i da mu dajem pravne savete, ali ne i da ga branim u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio i da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u Kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu i izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da Kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja.

Tužilaštvo Vasiljkovića tereti da je počinio ratne zločine sredinom 1991. godine u Kninu, u zatvoru na tvrđavi, a da je u februaru 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio zarobljenike.

On je na suđenju u septembru rekao da je zločin počinjen prema njemu, jer je već 11 godina u zatvoru, bez ijednog dokaza da je odgovoran za ratne zločine.

Autor: D. R. Đ.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Kapetan Dragan očekuje pomoć Srbije u dokazivanju nevinosti …

Kapetan Dragan traži zaštitu Komiteta UN za ljudska prava …

Linta: General Đukić i kapetan Dragan tvrde da su optužbe …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top