Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Nikolić: Cilj Hrvata je ratna odšteta

Datum objave: sreda, 7 decembra, 2016
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

Predsednik Nikolić u razgovoru sa advokatom Kapetana Dragana upozorio na namere Zagreba: Hoće da optuže jednu stranu u sukobu

Kapetan Dragan - Tomislav Nikolić

Dragan Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega. Optužnice koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih godina imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu. A krajnji cilj je naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu.

Ovu “prognozu” mogućih poteza Hrvatske prema našoj zemlji izneo je u sredu predsednik Tomislav Nikolić, tokom sastanka sa Draganom Palibrkom, pravnim zastupnikom Dragana Vasiljkovića poznatijeg kao Kapetan Dragan.

– Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju – naveo je šef države.

Palibrk je obavestio predsednika o pojedinostima u vezi sa suđenjem Vasiljkoviću i upoznao ga s problemima koje ima kao njegov branilac:

– U Hrvatskoj mi je omogućeno da obilazim Vasiljkovića, da imam uvid u predmet i da mu dajem pravne savete, ali ne i da ga branim u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

Palibrk je naglasio i da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u Kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu i izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da Kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja.

Tužilaštvo Vasiljkovića tereti da je počinio ratne zločine sredinom 1991. godine u Kninu, u zatvoru na tvrđavi, a da je u februaru 1993. u Bruškoj kod Benkovca mučio zarobljenike.

On je na suđenju u septembru rekao da je zločin počinjen prema njemu, jer je već 11 godina u zatvoru, bez ijednog dokaza da je odgovoran za ratne zločine.

Autor: D. R. Đ.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Kapetan Dragan očekuje pomoć Srbije u dokazivanju nevinosti …

Kapetan Dragan traži zaštitu Komiteta UN za ljudska prava …

Linta: General Đukić i kapetan Dragan tvrde da su optužbe …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top