Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nikada ne zaboraviti ljude koji su dali živote za Srpsku

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da sadašnje i buduće generacije u Srpskoj nikada ne smiju zaboraviti pripadnike policije i srpske borce koji su dali živote za stvaranje Srpske.

U obraćanju na svečanosti u Banjaluci, povodom promocije diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova i Dana Visoke škole unutrašnjih poslova MUP-a Srpske, Lukač je podsjetio na to da su 782 pripadnika MUP-a položila živote za Republiku Srpsku.

Lukač je rekao da MUP Srpske, osim Aranđelovdana, danas slavi i 20 godina postojanja Visoke škole unutrašnjih poslova.

On je istakao da će MUP Republike Srpske, sa 70 studenata koji su završili Visoku školu i danas su promovisani ukupno imati 400 diplomaca koji nisu našli posao u MUP-u.

„Naša je obaveza da ih zaposlimo, jer su nam potrebni, imaju dovoljno znanja i kapaciteta da rad MUP-a Republike Srpske podignu na mnogo veći nivo u borbi protiv kriminala, terorizma, droge“, istakao je Lukač.

Kada je riječ o terorizmu, Lukač je rekao da je evidentno da terorizam ne obilazi BiH ni Republiku Srpsku, te je naveo primjer terorističkog akta u Zvorniku u kojem ubijen jedan pripadnik MUP-a, dok su dvojica bila ranjena.

„Primjer je i ono što se ovih dana desilo u Sarajevu, ali loše je to što u BiH najodgovorniji ljudi, političari i oni iz bezbjednosnih policijskih struktura neće, sa razlogom, da to nazovu pravim imenom – terorizam, koji prijeti BiH i Srpskoj“, kaže Lukač.

Prema njegovim riječima, taj terorizam ne dolazi od bošnjačkog naroda, već od jedne grupe ljudi koji imaju radikalne namjere i provode ideologiju zla u cijelom svijetu.

„Taj pokret u BiH se zove vehabijski pokret. Na takve ljude moramo da obratimo pažnju, da ih stavimo pod kontrolu, da ih zaustavimo u njihovim namjerama koje su veoma loše po sve narode u BiH, te da radimo na iskorjenjivnju ovakvog zla iz BiH“, istakao je Lukač.

Lukač je rekao da u BiH ima više takvih enklava gdje policija ne zalazi, ali je naglasio da takvih tamnih vilajeta nema u Republici Srpskoj.

„Nema mjesta u Srpskoj gdje policija Republike Srpske ne smije da uđe. Neće i ne smije ga biti“, istakao je Lukač.

Lukač je rekao da će Republika Srpska intenzivirati rad na donošenju zakona o borbi protiv terorizma koji će dati veća ovlaštenja Policiji Republike Srpske da se može boriti protiv tog zla.

Ministar je posthumno uručio zlatni znak policije bratu stradalog poripadnika Policije Republike Srpske Dragana Đurića, te policijskim službenicima Stevi Milovanoviću i Željku Gajiću koji su ranjeni prilikom terorističkog napada u Zvorniku.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić uručio je zlatni znak policije dvojici pripadnika jedinice za podršku Zvornik za iskazanu hrabrost i profesionalizam prilikom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

Na današnjoj svečanosti u Banjaluci promovisano je 70 diplomiranih pravnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kojima su uručene diplome, a najbolji su dobili prigodne novčane nagrade.

Načelnik Uprave za Policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske Mile Šikman rekao je da je do danas Visoku školu untrašnjih poslova upisalo više od 2.900 studenata, diplomu je steklo 1.205 studenata, uključujući i studente koji su danas promovisani.

On je rekao da je Visoka škola u proteklih 20 godina stasala u respektabilnu ustanovu, te prevazišla očekivanja

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Služen parastos za poginule policajce

SLUŽEN PARASTOS POGINULIM PRIPADNICIMA MUP-a SRPSKE

Lukač na obilježavanju 23 godine Šestog odreda

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: