Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nezavisne: Radikalni islamisti obučavaju se kod Gacka

Radikalni islamisti ljetos su se, gotovo svakodnevno, obučavali u gađanju iz pištolja na planinskom području Zelengore, koje teritorijalno najvećim dijelom pripada opštini Gacko.

ID (foto: Twitter @RT_com)
ID (foto: Twitter @RT_com)

To se, takođe, navodi u povjerljivoj dokumentaciji bh. bezbjednosnih službi, čije dijelove su “Nezavisne” objavljivale proteklih sedmica, a nastavak slijedi u narednom periodu.

“Uočeno je da bošnjačke radikalne grupe na Zelengoru dolaze najsavremenijim terenskim vozilima, odnosno džipovima, pravcem Sarajevo – Trnovo – Rogoj – Miljevina – Tjentište – Čemerno, odakle skreću na Zelengoru”, navodi se u dokumentaciji.

Policijske agencije informacije dobijaju od izvora koji često obilazi nomade na Zelengori, a koji im je otkrio da su na tu planinu prošle godine, i to od polovine juna, svakodnevno dolazili radikalni islamisti obučeni uglavnom u crne uniforme, a na nogama su imali čizme.

“Ima ih i s bradama i golobradih, a naoružani su pištoljima raznih modela, s tim što se ne isključuje da imaju i duge cijevi, ali dosad nije uočeno da ih koriste. Ove grupe islamista izvode gađanja iz pištolja, a dnevno ih zna biti i više od stotinu”, rekao je policijski izvor.

Na Zelengori su, inače, izgrađeni brojni stambeni objekti u planinskom stilu, u kojim je veći broj islamista ostajao na prenoćištu, dok je dio predveče odlazio u Sarajevo. “Sutradan se ponavljaju iste aktivnosti, s tim što s grupom iz prethodnih dana dolazi novih 30 do 40 lica, koja izvode gađanje”, navedeno je u dokumentaciji koja je u posjedu “Nezavisnih”.

Poznato je da na Zelengoru tokom ljetnih mjeseci Srbi iz Gacka i Bileće izgone stoku na ispašu, a sudeći po operativnim informacijama, ni oni, ni lokalno stanovništvo, zasad nisu ugroženi.

“Oni nemaju nikakvih problema s islamistima, tvrdi naš izvor”, navedeno je u dokumentaciji bh. bezbjednosnih službi.

Ipak, da oprez nikad nije na odmet svjedoči i jasan zaključak policijskih agencija.

“Cijenimo da je neophodno kontrolisati teritoriju Zelengore kopnom i iz vazduha, ostvarujući kontrolu kretanja terenskih vozila pomenutom komunikacijom”, zaključuje se u dokumentaciji.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

I BiH je ugrožena | Jadovno 1941.

Cazin novo leglo terora | Jadovno 1941.

Danijel Šifer: Bosna rodila evropski džihad | Jadovno 1941.

Vehabije u BiH dižu revoluciju! | Jadovno 1941.

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: