fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Nesreća nikad ne ide sama: Majka Milice Rakić vodi ljutu borbu sa rakom

Dušica Rakić (53), majka male Milice (3) iz Batajnice koju je NATO ubio 17. aprila 1999. dok je sedela na noši, već sedam meseci leči se od raka.

Milica Rakić
Milica Rakić

Batajnicu je NATO gađao skoro svaki dan, mnogi se bore sa karcinomom, kažu komšije Rakića.

Dušica Rakić (53), majka trogodišnje Milice koju je 17. aprila 1999. u Batajnici ubio geler NATO bombe dok je sedela na noši, obolela je od karcinoma i već sedam meseci se bori sa opakom bolešću. Ona se već neko vreme nalazi u zemunskoj bolnici, gde ima svu potrebnu negu i nada se izlečenju.

Komšije i prijatelji Rakića kažu da je veliki broj meštana Batajnice u poslednjih 20 godina oboleo od raka i da je Dušica samo jedna od njih. Za epidemiju karcinoma krive NATO bombe, koje su gotovo svakodnevno padale na obližnji aerodrom, ali i na kuće.

Potvrđujući ovu tezu, predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da je i sam kao stanovnik Batajnice dobio rak posle agresije.

Komšije Rakića iz Batajnice kažu da je njihova tragedija dokaz da je NATO uništio čitave porodice u Srbiji.

– Majka male Milice Rakić pre sedam meseci obolela je od raka i leči se u bolnici u Zemunu. Nada u izlečenje postoji, ali će oporavak biti dug i mukotrpan. NATO joj je pre 20 godina ubio trogodišnju ćerku dok je sedela na noši, a sada je i ona sama osetila posledice bombardovanja na svom zdravlju. Uvereni smo da njena bolest ima veze sa bombardovanjem, jer pola Batajnice se bori sa nekim oblikom raka, ovde kod nas je prava epidemija karcinoma – kaže jedan od komšija Rakića i objašnjava svoj stav:

– Nas su ovde za 78 dana agresije gađali gotovo svakodnevno. U 19 navrata smo imali sistematsko bombardovanje lokalnog aerodroma, a da ne govorim o sporadičnim projektilima koji su padali. Te rakete su često završavale i na obližnjim kućama, baš kao u slučaju Rakića, kojima je malu Milicu geler ubio u kupatilu. Svake noći sevalo je iznad naših glava, bežali smo u skloništa. Ko zna kakvih otrova je u tim bombama bilo i kakve posledice je to ostavilo po naše zdravlje.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj, koji je i sam meštanin Batajnice, potvrdio je da se u ovom delu Beograda dosta ljudi bori sa kancerom i da je to direktna posledica masovnog bombardovanja batajničkog aerodroma.

– Batajnica je bila meta svakog dana i noći za vreme NATO bombardovanja. Gađali su nas raketama i bombama kako su stigli. I verovatno ovo drastično povećanje broja obolelih od karcinoma u ovom delu Beograda i te kako ima veze sa tim. Naročito kod nas u komšiluku. Prvi sam se ja borio sa rakom debelog creva, moja supruga je imala čak dva kancera. Tetka koja takođe živi u Batajnici umrla je od maligniteta, a da ne pričam i o brojnim komšijama koje su nakon bombardovanja dobile rak. Mnoge od njih su u međuvrmeenu izgubile bitku sa bolešću – ističe Šešelj i napominje da bi ove činjenice najbolje dokazala uporedna statistika obolevanja od karcinoma pre i posle rata.

Izvor: INFORMER.RS

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: