Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Nemački neonacisti bi da proteraju arapske brojeve

Datum objave: subota, 2 septembra, 2017
Veličina slova: A- A+

Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu

Free Images Pixabay
Free Images Pixabay

Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu.

“Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promeniti i ponovno vratiti normalne brojeve”, rekao je na on odgovarajući na pitanje predstavnike satiricne stranke Partija koji se umešao među publiku.

“Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obavezan da na svoj objekat postavi ulični broj koji mu je dodelila opština. Užasnulo me je kada mi je upalo u oči da su u Felklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Šta ćete preduzete protiv ove najezde strane kulture?”, zapitao je on, prenosi Hina.

Još su tokom postavljanja ovog pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smeh, ali to nije omelo političara NPD da najavi proterivanje arapskih brojeva koji su u Evropi u upotrebi od 12. veka.

Izvor: NOVOSTI
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top