fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nemački neonacisti bi da proteraju arapske brojeve

Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu

Free Images Pixabay
Free Images Pixabay

Otfrid Best, kandidat desničarske radikalne Nacionalno-demokratske stranke Nemačke (NPD) na lokalnim izborima u Felklingenu u Sarskoj najavio je da će ako postane gradonačelnik ukinuti upotrebu arapskih brojeva u tom gradu.

„Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promeniti i ponovno vratiti normalne brojeve“, rekao je na on odgovarajući na pitanje predstavnike satiricne stranke Partija koji se umešao među publiku.

„Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obavezan da na svoj objekat postavi ulični broj koji mu je dodelila opština. Užasnulo me je kada mi je upalo u oči da su u Felklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Šta ćete preduzete protiv ove najezde strane kulture?“, zapitao je on, prenosi Hina.

Još su tokom postavljanja ovog pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smeh, ali to nije omelo političara NPD da najavi proterivanje arapskih brojeva koji su u Evropi u upotrebi od 12. veka.

Izvor: NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: