Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Nekažnjeni zločin albanskih ekstremista: Jasna Tasić (15) mučena pa svirepo ubijena

Datum objave: subota, 28 aprila, 2018
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

U subotu 29. aprila se navršava 19 tužnih godina od kako su pripadnici terorističke OVK na vrlo okrutan i svirep način ubili devojčicu Jasnu Tasić. Ubice i dalje na slobodi

Jasna Tasić (Foto: istinapravda1000.blogspot.ba)
Jasna Tasić
(Foto: istinapravda1000.blogspot.ba)

Tokom albanske agresije (1998-2000) na području Prizrena je ubijeno i kidnapovano više od 360 građana srpske i nealbanske nacionalnosti, među kojima i osamnaestoro dece. Albanski teroristi – pripadnici tzv. „OVK“ besomučno su ubijali civile – žene, decu i starce čija je jedina krivica bila njihova nacionalnost. Pored Srba, na meti terorista su se našli i Romi, Bošnjaci, Turci, Goranci, Aškalije ali i lojalni Albanci.

Na teritoriji opštine Prizren bilo je otvoreno desetak logora i privatnih zatvora gde su zatvarani srpski civili i policajci. U tim logorima su vršena i masovna sistematska silovanja žena i devojaka srpske, romske i albanske nacionalnosti.

Najmlađe žrtve albanskog terora u Prizrenu bili su četvoromesečni Sava Mladenović i šestomesečna beba Zorica Dimić. Ubijeni su 1999. na vrlo okrutan način .

29. aprila 1999. naoružani albanski ekstremisti presreli su devojčicu Jasnu Tasić na putu ka kući i nasilno je odveli u nepoznatom pravcu. Vojnici pod komandom Ramuša Haradinaja zatvorili su ovu devojčicu u kuću Nazifa Elzanija koja je služila kao privatni zatvor. Jasna je bila izložena strahovitom psihičkom i fizičkom teroru od strane ekstremista. U tom zatvoru Jasna je bila zverski mučena i maltretirana a potom okrutno ubijena. Bilo joj je samo 15 godina.

Iako nije ni znala šta znači rat, Jasna je za albanske ekstremiste predstavljala pretnju zbog čega je morala biti uklonjena. Stravične slike njenog ubistva obišle su čitav svet a do danas niko nije procesuiran za ovo svirepo ubistvo.

Albanski ekstremisti su na najokrutniji način prekinuli jedno detinjstvo. Prekinuti su svi snovi, želje, nadanja, maštanja jednog deteta. Jasni nije dozvoljeno da odraste! Danas bi ova devojčica imala 35 godina! Imala bi danas svoju porodicu – supruga, decu….završila bi škole, uživala bi u svim radostima koje život i mladost nose. Nažalost, umesto svega toga Jasna već punih 19 godina počiva na lokalnom groblju a od vesele i nasmejane devojčice ostala je fotografija na hladnom, mermernom spomeniku.

Jedno detinjstvo je zauvek ugašeno a porodica Tasić je ostala trajno zavijena u crno. Dodatnu bol porodici sigurno stvara i saznanje da za ovaj zločin baš niko nije odgovarao! Zar nije kažnjivo mučiti, maltretirati pa zverski ubiti devojčicu od 15 godina ? Pitamo se svi ali odgovora nema gotovo dve decenije. Ipak, nadamo se da će pravda stići počinioce i da će organizatori svih ovih stravičnih zločina odgovarati za svoja nedela.

Tokom trajanja rata ali i kasnije, na Kosovu i Metohiji je svirepo ubijeno 129 dece srpske i romske
nacionalnosti a pripadnici terorističe tzv. „OVK“ do danas nisu procesuirani niti osuđeni za ove stravične zločine. O kakvom stepenu brutalnosti se radi, svedoči nam i činjenica da su Albanci besomučno ubijali čak i albansku decu. Jedan od takvih primera je svirepo ubistvo devojčica Adeline (3) i Mimoze Hajre (9) koje su masakrirane sa porodicom u Glogovcu. Ovakvih zločina je bilo na pretek a zadatak svih nas je da pamtimo i spominjemo ove nevine žrtve kako se zločini nikada ne bi zaboravili.

(istinapravda1000.blogspot.rs)

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Ispovest Kose Košević: Kfor je ubio mog sina samo zato što je Srbin, pucali mu u glavu i pregazili ga tenkom!

20 godina od prvih otmica i stravičnog zločina nad Srbima

Uznemirujući sadržaj: Ovo su brutalni zločini na kojima je …


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

3 odgovora na „Nekažnjeni zločin albanskih ekstremista: Jasna Tasić (15) mučena pa svirepo ubijena“

Goran Jovanovski kaže:

Moj pokojni deda je stalno govorio:
“Šiptari su pasije pleme”.
Oni su sada kada shvatam te reči za mene nešto kao hijene ili šta već.

Ivana kaže:

Ispravka, subota je 28 april. Koji je tačan datum?

mica kaže:

Strašno…. grom ga pogodio,onog koji nije kaznio ova nedela…..ime mu se zatrlo….stigla ga Božija volja….. AMIN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top