Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Ne dopustiti urušavanje Nacionalnog parka “Sutjeska”

Datum objave: četvrtak, 30 juna, 2016
Veličina slova: A- A+

Predsjednik poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković uputio je pismo namjere Vladi Republike Srpske u kojem se navodi da ova kompanija namjerava da investira u Nacionalni park “Sutjeska”, na principu javno-privatnog partnerstva, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Projekat hotela Sutjeska
Projekat hotela Sutjeska

Ističući da je stanje u Nacionalnom parku poražavajuće, u pismu se navodi da je nedopustivo da se prirodne i kulturno-istorijske vrijednosti Republike Srpske, prepuste zubu vremena, pljački i javašluku.

“Poslovni sistem `Svislajon-Takovo` spreman je da sa Vladom Republike Srpske, na principima javno-privatnog partnerstva i definisanih kapital odnosa, osnuje novo preduzeće, Nacionalni park `Sutjeska”, navodi se u saopštenju.

“Svislajon-Takovo” investirao bi 10 miliona KM, a Vlada Srpske bi ulagala u stvarima i pravima pokretnu i nepokretnu imovinu i gazdovala prirodnim i kulturnim resursima Nacionalnog parka, u skladu sa Zakonom o nacionalnim parkovima.

U saopštenju se ističe da je Vlada Republike Srpske organizovala više sastanaka sa nadležnim ministarstvima u vezi sa iznalaženjem pravnih rješenja, kako bi se u što kraće vrijeme pristupilo realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva i investicionih projekata.

Iz poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” navode da je u toku izrada prijedloga pravnog regulisanja odnosa između Vlade Republike Srpske i ovog sistema, na zakonskim rješenjima javno-privatnog partnerstva, te ističu da je ova kompanija završila projekat hotela “Sutjeska”, kako bi se u realizaciju krenulo odmah nakon potpisivanjaa ugovora sa Vladom Republike Srpske.

Izrada projekata na ostalim, porušenim i oskrnavljenim objektima je u toku.

U saopštenju se podsjeća da su početkom juna u Trebinju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i prvi čovjek poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković dogovorili javno partnerstvo na realizaciji investicionih projekata, sanaciji i restauraciji kulturno-istorijskih spomenika i turističko rekreativnih objekata u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Izvor: SRNA

 




Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top