Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Ne dopustiti urušavanje Nacionalnog parka “Sutjeska”

Datum objave: četvrtak, 30 juna, 2016
Veličina slova: A- A+

Predsjednik poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković uputio je pismo namjere Vladi Republike Srpske u kojem se navodi da ova kompanija namjerava da investira u Nacionalni park “Sutjeska”, na principu javno-privatnog partnerstva, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Projekat hotela Sutjeska
Projekat hotela Sutjeska

Ističući da je stanje u Nacionalnom parku poražavajuće, u pismu se navodi da je nedopustivo da se prirodne i kulturno-istorijske vrijednosti Republike Srpske, prepuste zubu vremena, pljački i javašluku.

“Poslovni sistem `Svislajon-Takovo` spreman je da sa Vladom Republike Srpske, na principima javno-privatnog partnerstva i definisanih kapital odnosa, osnuje novo preduzeće, Nacionalni park `Sutjeska”, navodi se u saopštenju.

“Svislajon-Takovo” investirao bi 10 miliona KM, a Vlada Srpske bi ulagala u stvarima i pravima pokretnu i nepokretnu imovinu i gazdovala prirodnim i kulturnim resursima Nacionalnog parka, u skladu sa Zakonom o nacionalnim parkovima.

U saopštenju se ističe da je Vlada Republike Srpske organizovala više sastanaka sa nadležnim ministarstvima u vezi sa iznalaženjem pravnih rješenja, kako bi se u što kraće vrijeme pristupilo realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva i investicionih projekata.

Iz poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” navode da je u toku izrada prijedloga pravnog regulisanja odnosa između Vlade Republike Srpske i ovog sistema, na zakonskim rješenjima javno-privatnog partnerstva, te ističu da je ova kompanija završila projekat hotela “Sutjeska”, kako bi se u realizaciju krenulo odmah nakon potpisivanjaa ugovora sa Vladom Republike Srpske.

Izrada projekata na ostalim, porušenim i oskrnavljenim objektima je u toku.

U saopštenju se podsjeća da su početkom juna u Trebinju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i prvi čovjek poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković dogovorili javno partnerstvo na realizaciji investicionih projekata, sanaciji i restauraciji kulturno-istorijskih spomenika i turističko rekreativnih objekata u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Izvor: SRNA

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top