Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NAJAVA: Promocija knjige Mirka Radakovića „KORDUN OD LjEPOTE DO GOLGOTE‟

Pozivamo Vas na promociju knjige ”Kordun od ljepote do golgote” 
dana 15.05.2022.god u 11 časova; Beograd, Savski trg br.9 (klub ”Nikola Tesla”). 
O knjizi govori  akademik Vasilije Đ. Krestić.

Mišljenje Miodraga Kojića knjizi: „KORDUN OD LjEPOTE DO GOLGOTE‟


     Obaveštavamo sve ljubitelje slobode, pravde i istorijske istine, da je u martu 2022.godine na svetlo dana iznjedrena vredna i značajna knjiga autora Mirka Radakovića, pukovnika u penziji, svedoka mnogih događaja i delioca sudbine sa svojim Podom u borbi za opstanak, (u nastavku rata 1991‒ 1995.god.) srpskog identiteta i golih života Kordunaškog naroda.

   Knjiga sugestivnog naziva „Kordun od ljepote do golgote‟ je verodostojan istorijski dokument, tehnički i estetski savršena, u izdanju tri patriotska udruženja, Krajiškog porekla, katalogizirana u publikaciji Matice srpske, Novi Sad.

   Autor, već samim tvrdim estetskim koricama knjige simbolizira sudbinu, zatiranje Korduna i Kordunaša od strane crno‒crvene koalicije Hrvatske.

   Knjiga obiluje slikama, brojkama, tekstovima i mnogim iskazima svedoka sa 49 stratišta, gde su mučeni, zlostavljani, klani i maljom ubijani nedužni ljudi, samo zato što su druge veroispovesti. Između korica knjige je dokazni materijal da je na Kordunu izvršen planski, organizovani i državotvorni pokolj srpskog pravoslavnog naroda. Autor tvrdi i dokazuje da je nedužni Srpski narod vodio borbu za opstanak: golih života, svoga identiteta, slobodoljubivo i pravdoljubivo, ali je istrebljen ca svojih katastarskih čestica i vekovnih ognjišta, jer je mržnja Hrvatskih klero‒ fašista i neonacista potpomognuta Vatikanom i NATO koalicijom nadjačala srpske slobodarske mogućnosti na Kordunu i RSK.   Čitalac knjige će videti patnju i stradanje na Kordunu: pravoslavaca i antifašista od deteta u kolevci do nepokretnih staraca; duhovnih otaca i hramova SPC; istorijskih spomenika iz NOB‒e; knjiga; ćiriličnog pisma, skulptura i slika; pokretne i nepokretne imovine; sveukupnog blaga i zbirnog srpskog identiteta, samo zato što se ti ljudi krste u ime Hrista sa tri prsta.

   Posebna inteligencija i velika pamet nije potrebna , već samo razboritost i logičnost, pa će svaki čitaoc zaključiti, da su propagande, laži i obmane Hrvatskog državnog rukovodstva, ne samo revizija istorijske istine, nego šteta podjednaka, i za Srbe i za Hrvate.

   Knjiga „Kordun od ljepote do golgote‟ je faktografsko štivo, koje naučno, argumentovano, dokazuje, da je nad Srbima pravoslavne veroispovesti u 20.veku dva puta (1941‒1945. i 1991‒1995.) počinjen genocid od strane Hrvatske vojske, rukovođenjem i komandovanjem od strane države Hrvatske.

   Za račun istorijske istine, radi ponosa na svoje pretke, ova knjiga bi trebala imati počasno mesto u bibliotekama, školama i u svim porodicama koje vode poreklo sa Korduna.

Udruženje za odbranu ćirilice „Dobrica Erić‟ B e o g r a d ,
Miodrag Kojić, predsednik
08.04.2022. 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: