Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Nadležni da reaguju na prijetnje smrću Đeniću

Savez komunističke omladine Jugoslavije /SKOJ/ sa sjedištem u Beogradu zatražio je od nadležnih da reaguju jer su nepoznate osobe, koje su se predstavile kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sljedbenici ustaškog poglavara Ante Pavelića, zaprijetile smrću prvom sekretaru SKOJ-a Aleksandru Đeniću.


“Poručujemo ustašama da drug Aleksandar Đenić, kao potomak partizana i kao komunista, neće ustuknuti pred ovim pretnjama”, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Navedeno je da je prijetnja uslijedila nakon što je u medijima plasirana informacija da su nepoznate osobe išarale porodičnu grobnicu vođe nekadašnje Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ Ante Pavelića u Madridu simbolima srpa i čekića, zvijezde petokrake i natpisima SKOJ.

Ocijenjeno je da su prijetnje upućene Đeniću posljedica antikomunističke histerije u bivšim socijalističkim zemljama, gdje “zločinci danas imaju svoje sledbenike”.

“Naša organizacija će se uvek dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednog od njegovih oblika”, ističu iz SKOJ-a.

Iz SKOJ-a navode da su oni sljedbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobijedili fašizam i ustaše.

“Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede građen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratstvo i jedinstvo među narodima”, poručili su iz SKOJ-a.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: