fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nadležni da reaguju na prijetnje smrću Đeniću

Savez komunističke omladine Jugoslavije /SKOJ/ sa sjedištem u Beogradu zatražio je od nadležnih da reaguju jer su nepoznate osobe, koje su se predstavile kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sljedbenici ustaškog poglavara Ante Pavelića, zaprijetile smrću prvom sekretaru SKOJ-a Aleksandru Đeniću.


„Poručujemo ustašama da drug Aleksandar Đenić, kao potomak partizana i kao komunista, neće ustuknuti pred ovim pretnjama“, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Navedeno je da je prijetnja uslijedila nakon što je u medijima plasirana informacija da su nepoznate osobe išarale porodičnu grobnicu vođe nekadašnje Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ Ante Pavelića u Madridu simbolima srpa i čekića, zvijezde petokrake i natpisima SKOJ.

Ocijenjeno je da su prijetnje upućene Đeniću posljedica antikomunističke histerije u bivšim socijalističkim zemljama, gdje „zločinci danas imaju svoje sledbenike“.

„Naša organizacija će se uvek dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednog od njegovih oblika“, ističu iz SKOJ-a.

Iz SKOJ-a navode da su oni sljedbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobijedili fašizam i ustaše.

„Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede građen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratstvo i jedinstvo među narodima“, poručili su iz SKOJ-a.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: