Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija

Datum objave: četvrtak, 30 juna, 2011
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+

Jadovno parastos 2011

Pod otvorenim nebom nad Šaranovom jamom, u nedelju 26. juna 2011., Episkop Gerasim uz sasluženje sveštenstva i monaštva Episkopije gornjokarlovačke u Jadovnu služio je svetu arhijerejsku Liturgiju, a potom i parastos svim ubijenim pravoslavnim srbima u jamama Jadovna i na drugim stratištima u Hrvatskoj.

Svetoj Liturgiji je prisutstvovao veliki broj vernika iz svih krajeva Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i šire, koji su došli da odaju počast i da se pomole za duše nevino ubijenih. Mnogi, koji su danas posetili logor Jadovno u istom tom logoru izgubili su nekoga svoga srodnika, među takvima je i predsednik republike Srbije Boris Tadić, koji je s majkom danas posetio najveće stratište Srba u Lici Šaranovu jamu u logoru Jadovno.

Da podsetimo, u kompleksu jama ustaškog logora Jadovno na Velebitu kao i logoru Slana na ostrvu Pagu ubijeno je više od 40 000 Srba i Jevreja. Ove godine je 70 godišnjica od postanka i masakra nad nedužnim stanovništvom u logoru Jadovno, ubijeni su samo zato što su druge vere i druge nacije. Jevreji su ubijani u Hrvatskoj zato što je takva bila politika trećeg rajha kome je i Hrvatska pripadala, a Srbi su ubijani zato što nisu Hrvati i što je takva politika ondašnje Hrvatske i čitavoga društva te kvislinške tvorevine.

26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija - 26. jun 2011. - Nad Šaranovom jamom na Jadovnu, služena sveta arhijerejska Liturgija

Izvor: SVEŠTENA EPISKOPIJA GORNjOKARLOVAČKA

 

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top