fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

NA DJELU MASOVNA OPERACIJA POD KODNIM IMENOM „IZBJEGLICE“

Islamizacija, ne samo Srbije nego i čitave Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biće neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a tu je i mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi, navodi ruski doktor političkih nauka Jelena Ponomarjeva.

 Dr Jelena Ponomarjeva

Dr Jelena Ponomarjeva

Priredila: Vesna ŠURBAT

Ruski doktor političkih nauka Jelena Ponomarjeva upozorava da je na djelu velika masovna operacija pod kodnim nazivom „Izbjeglice“, s ciljem slabljenja i destabilizacije Evrope, što je početak velike prekompozicije svijeta.

Ponomarjeva, profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose, ističe da iza te operacije stoji savez legalnih političkih, ekonomskih i medijskih struktura sa međunarodnim kriminalom i arapskim monarsima, koji svjesno usmjeravaju migrante ka Evropi da bi stvorili haos iz kojeg će zaraditi.

Ponomarjeva u intervjuu Srni ocjenjuje da će islamizacija, ne samo Srbije nego i cijele Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biti neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a ne isključuje ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi.

Ponomarjeva upozorava da na Balkanu već postoji „lansirna platforma“ za tako nešto – „banditska država Kosovo“ i navodi da je migratorni talas, koji može da potrese i „izvrne“ Evropu, nekome potreban i koristan, a jedan od ciljeva je i zaustavljanje izgradnje bilo kog ruskog gasovoda u Evropi.

Navodeći da izgradnja zidova, pojačana kontrola, čak i preispitivanje Šengena mogu donijeti samo privremeno olakšanje, Ponomarjeva ocjenjuje da to faktički znači stvaranje pojasa takozvane „varvarske periferije“, koja je u dalekoj prošlosti uništila Rimsko carstvo i iznjedrila „mračni srednji vijek“.

„Najveći teret pašće na balkanske zemlje, koje su ekonomski slabe i koje nisu članice EU. Od njih će se evropske države ograditi zidovima, a cijeli migratorni udar će pasti upravo na Srbiju i Makedoniju“, tvrdi Ponomarjeva u intervjuu Srni.

Osim toga, ne može se očekivati da će EU pružiti dovoljnu ekonomsku pomoć, smatra ona i ocjenjuje da nas očekuju veoma turbulentna vremena.

Ogromni talas migranata sa Bliskog istoka i iz sjeverne Afrike, koji je „zapljusnuo“ Evropu, nije slučajna pojava već dobro pripremljen i organizovan proces, koji se može nazvati čak i masovnom specijalnom operacijom.

Ona navodi da se ovih dana ispostavilo da je fotografija sirijskog dječaka koji se utopio bila – izrežirana, odnosno „dječak je zaista poginuo, ali njegovo tijelo su specijalno prenijeli na drugo mjesto da bi fotografija bila efikasnija, dirnula u živac“.

Ponomarjeva ističe da glavni organizatori specijalne operacije pod kodnim imenom „Izbjeglice“ nisu rukovodstva SAD, Velike Britanije ili Njemačke i Francuske…

Posljednjih decenija u svijetu je stvorena moćna alijansa kriminalnih i potpuno legalnih grupa, struktura i organizacija povezanih sa obavještajnim zajednicama, finansijerima i krupnim medijima.

Ponomarjeva ne isključuje mogućnost da sve to prati još jedan cilj – da se ne dozvoli početak izgradnje bilo kojeg ruskog gasovoda u Evropi i navodi da velike transnacionalne kompanije i arapski monarsi čine sve što mogu da se rusko prisustvo na evropskom energetskom smanji, kao što se desilo sa „Južnim“ i „Turskim tokom“.

Ona dodaje da sadašnji talas migranata faktički blokira mogućnost realizacije sporazuma Njemačke za izgradnju ruskog gasovoda „Sjeverni tok dva“, tako da savremena migrantska kriza predstavlja višepoteznu „partiju“ u kojoj i arapski monarsi imaju udio.

Ponomarjeva smatra da veliki broj „migratorne omladine“ predstavlja „rizičnu grupu“, koja može biti uključena u razne terorističke i ekstremističke strukture i stvoriti „eksplozivnu smjesu“ i pojavu radikalnih bandi.

Ona navodi da je budućnost Evrope, koja se rađa u „bosanskom loncu“, još u maju 2011. godine nacrtao američki predsjednik Barak Obama, koji je bukvalno rekao da će „sadašnji vijek biti vijek rađanja novih nacija“.

„Nema boljeg eksperimentalnog poligona za njihov ‘uzgoj’ od Evrope, u kojoj se decenijama razlažu evropska društva, sa njenim multikulturalizmom i tolerancijom“, navodi Ponomarjeva.

Ona ističe da se neke poznate svjetske ustanove decenijama bave pitanjem preseljenja ljudi zbog klimatskih promjena, poput Instituta u Brukingsu i Bernu, kao i Norveškog savjeta za izbjeglice i Londonske škole za ekonomiju.

Ponomarjeva ocjenjuje da će glavni migracioni udar pretrpjeti Njemačka, što može da se odrazi na njenu ekonomiju, kao i na ekonomiju cijele EU, dok će, ako se uzmu u obzir evropski standardi za izbjeglice, cijena migracijskog talasa koštati Evropu milijarde evra.

„Neće desetine, čak ni stotine hiljada izbjeglica razoriti Evropu, ali ako se takav pritisak bude pojavačao tokom dužeg vremenskog perioda, očigledno je da će doći do pogoršanja položaja građana EU pošto će morati da izdvajaju u budžet i za migrante“, navodi ona.

Ističući da ove migracije nose i druge rizike, kao i da šverceri migrantima zarađuju 15 milijardi dolara godišnje, Ponomarjeva ne isključuje povećanje trgovine drogom i oružjem u srcu Evrope, kao ni novi talas nelegalne trgovine ljudskim organima i druge vrste kriminalnih djelatnosti.

Indikativno je, napominje ona, što je upravo ove godine, sa talasom sirijskih izbjeglica, na ilegalnim internet mrežema tipa „Top“, kao i na anonimnim forumima u Evropi, veoma „porastao“ broj poslova u vezi sa kupoprodajom djece, ljudskih organa i mladih robinja.

Ponomarjeva navodi da u Turskoj dokumenta na ime sirijskog izbjeglice koštaju od 400 do 800 dolara, dok prelazak košta od tri do 11.000 dolara, te da je poznato da niz dobrotvornih fondova, koji imaju veze sa imenom Rokfelera, sponzorišu prevoz izbjeglica u Evropu.

Ona podsjeća na članak „Koliko će se Afrikanaca ustremiti ka Evropi?“ profesora Univerziteta u Bremenu Gunara Hajzona, koji je obučavao oficire NATO-a, objavljen u junu, a u kojem se predviđa da će se u periodu od 2015. do 2050. godine u Evropi naći oko milijardu izbjeglica iz Afrike i sa Bliskog istoka, uglavnom omladine.

Broj izbjeglica do sada je, prema najoptimističnijim procjenama, premašio 500.000, a, prema prognozi UN, do kraja godine dostići će cifru od milion, dok pesimistične procjene, kaže Ponomarjeva, govore da je moguće da se u narednim godinama u Evropu preseli oko 35 miliona muslimana.

„Drugim riječima, ove nesrećne ljude neko svjesno šalje u Njemačku, govoreći im da ih tamo željno očekuju“, ističe Ponomarjeva, navodeći da izbjeglice imaju odličnu logistiku, znaju maršrute, prelaze i transportnu infrastrukturu na putu ka Njemačkoj – kako da se ponašaju sa policajcima, šta da kažu novinarima i slično.

Ponomarjeva ocjenjuje da je neko podstakao veliki talas migranata i podsjeća na analizu ruskog naučnika Vladimira Šalaka sa Instituta za filozofiju Ruske akademije nauka da su pozivi pod motom „Dobro došli, izbjeglice“ putem „Tvitera“ izbjeglicama da dođu u Evropu, prvenstveno u Njemačku, došli sa naloga iz Amerike i Velike Britanije.

Ponomarjeva navodi da je sada sasvim jasno da se društvene mreže i mobilne aplikacije, koje su široko korištene za „obojene revolucije“ na Bliskom istoku, koriste za aktivaciju talasa izbjeglica, čiji značajni dio čine mladi muškarci starosti do 35 godina, koji sa sobom nose savremene mobilne telefone.

„Društvene mreže, posebno `Tviter`, jedan su od najmoćnijih instrumenata društvenog inženjeringa i geopolitike – efikasniji od topova i pušaka“, zaključuje u intervjuu Srni Ponomarjeva.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

10 razloga zašto migranti nisu kao srpske izbeglice – Jadovno …

albanci bježe, a srbe tjeraju u samoproglašeno kosovo?!

Sergej Lavrov: Trenutak istine u odnosima Rusije i Zapada …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: