Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Muzej Stefana Nemanje na mestu srušenog Generalštaba

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić predsedavao je sednicom Odbora za podizanje spomeničkog kompleksa Stefanu Nemanji, na kojoj je odlučeno da će taj kompleks biti podignut na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine

 Kancelarija za saradnju sa medijima Foto: S. Miljević
Kancelarija za saradnju sa medijima Foto: S. Miljević

Beograd – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Odbora za podizanje spomeničkog kompleksa Stefanu Nemanji na kojoj je odlučeno da će taj kompleks biti podignut na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine.

Reč je o mestu gde se nekada nalazio deo zgrade Ministarstva odbrane, koji je srušen u agresiji NATO 1999. godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medimima

Odbor je doneo odluku i o raspisivanju međunarodnog konkursa za spomenički kompleks Stefanu Nemanji. Odlukom je određena i visina novčanih nagrada za učesnike konkursa: prva nagrada će iznositi 6.000.000,00 dinara, druga 3.000.000,00 dinara, treća 2.000.000,00 dinara, dok će svi ostali učesnici za svoje radove dobiti 100.000,00 dinara.

Učesnicima konkursa biće omogućeno da predlože rešenja koja će predvideti da u novom spomeničkom kompleksu bude sačuvan deo stare zgrade Ministarstva odbrane, koji je delo arhitekte Nikole Dobrovića.

Na sednici Odbora formirana je konkursna komisija, čiji je zadatak da pripremi međunarodni konkurs, koji će Vlada Republike Srbije objaviti tokom maja ove godine. Na čelu komisije se nalazi Nikola Selaković, a članovi su akademici Ljubomir Maksimović i Svetomir Arsić Basara.

(Tanjug)

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

EKSKLUZIVNO Vučić: Srbija će podići spomenik žrtvama NATO agresije

Osamnaesta godišnjica NATO bombardovanja

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: