fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Molitveno sjećanje na legendarne „Bele vukove“

Udruženje boraca „Beli vukovi“, koju čine pripadnici i poštovaoci ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske, parastosom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama, slavskim obredom, te polaganjem vijenaca na Centralni spomenik palim borcim, kao i na Spomen-obilježje legendarnom komandantu Srđanu Kneževiću – „Belom vuku“ obilježili su danas na Palama svoju krsnu slavu Sveti Trifun.

Udruženje boraca "Beli vukovi", koju čine pripadnici i poštovaoci ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske, parastosom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama, slavskim obredom, te polaganjem vijenaca na Centralni spomenik palim borcim, kao i na Spomen-obilježje legendarnom komandantu Srđanu Kneževiću - "Belom vuku" obilježili su danas na Palama svoju krsnu slavu Sveti Trifun.
„Beli vukovi“ – polaganje vijenaca
Foto: SRNA

„Sabrani u molitvenom sjećanju na našu hrabru braću koji su svoje živote položili na oltar Otadžbine, braneći srpski narod i njegovu slobodu, poštujući i čojstvo i junaštvo, mi danas evociramo uspemone na naše srpske junake“, rekao je protojerej Marko Glavaš.

Predsjednik Udruženja „Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je novinarima da „Beli vukovi“ nikada neće odustati da obilježavaju svoju krsnu slavu, jer, kako je rekao, to duguju svojim poginulim i ranjenim saborcima, koji su svoje živote ili dijelove tijela ugradili u temelje Republike Srpske.

On je ponovio da su „Beli vukovi“ sve ove godine ogorčeni na status pripadnika boračke populacije koji sve više padaju u nemilost ljudi kojima je zanimanje „politikanstvo“.

Šešlija je naglasio i da se pripadnici „Belih vukova“ nikada nisu i neće pomiriti sa činjenicom da pravosuđe BiH još nije riješilo gnusno i monstruozno ubistvo legendarnog Belog Vuka Srđana Kneževića.

„To je velika sramota i za tužilaštvo i za sud“, ocijenio je Šešlija.

Prema njegovim riječima, u Otadžbinsko-odbrambenom ratu za slobodu srpskog naroda u redovima „Belih vukova“ poginulo je više od 17, a ranjenjeno je više od 50 boraca.

Načelnik Opštine Pale Boško Jugović odao je poštovanje poginulim pripadnicima „Belih vukova“, kao i njihovim saborcima koji su dali nemjerljiv doprinos za Republiku Srpsku.

Prema njegovoj ocjeni, saradnja opštinskih vlasti sa boračkim organizacijama i udruženjima sasvim je solidna i Opština Pale nastavlja sa realizacijom projekata koji se odnose na poboljšanje statusa boračke populacije u ovoj lokalnoj zajednici.

Cvijeće na spomen obilježja na Palama danas su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske, senator Boško Tomić, kao i delegacije „Belih vukova“, Boračke organizacije Pale, Opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo, CJB Istočno Sarajevo, „Ilidžanskog borca“, Veterana Srpske, kao i Udruženja guslara „Srđan Knežević“ i bajkera iz Srbije i Republike Srpske „Noćni vukovi“.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Obilježena krsna slava i dan jedinice „Beli vukovi“ (FOTO …

Sokolac: Obilježen Dan romanijskih brigada | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: