Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Molitva Svetim jasenovačkim mučenicima

Datum objave: petak, 14 septembra, 2018
Objavljeno u Jasenovac
Veličina slova: A- A+
Ikona iz manastira Jasenovac (Foto: SPC
Ikona iz manastira Jasenovac Foto: SPC

O Sveti i ljubljeni preci naši Jasenovački Mučenici molite se Gospodu našem i vašem za spas roda srbskoga iako mnogogrešnog ipak Hristovoga, stoji u molitvi koju je sastavio Miroslav Vujanić povodom slave Svetosavske omladinske zajednice iz Bratunca.

Sveti Jasenovački Mučenici molite Boga za naš grešni rod i potomke vaše koji se životima svojim grešnim odrekoše i odriču najprije Boga, a onda i Crkve svoje, pa majke otadžbine i roda svoga. Molite se za nas Gospodu da nam On Milostivi otvori duhovne oči da spoznamo ko smo, gdje smo i da na zemlji svetom krvlju pokropljenoj živimo. Da uvidimo kuda nas vodi Put, Istina i Život, a kuda nas odvodi široki put ovozemaljskog naslađivanja, grijeha i otpadništva.

Pomozite Svete Jasenovačke Majke čiju djecu otimaše od vas, izgladnjivaše, ubijaše samo kako bi što manje poroda srbskog pravoslavnog bilo. Molite se Majke Jasenovačke za Srbkinje današnje za djevojke, djevojčice i žene da izaberu život, a ne smrt, da odbace smrtni greh čedomorstva, ubistva u utrobi još nerođene djece.

Sveti Očevi Jasenovački pomolite se za nas sinove vaše. Pomolite se Gospodu da mladiće, dječake i muževe Srbe današnje ukrijepi, ohrabri i na put vjere obrati da bi bili domaćini, da bi bili ljudi, da bi bili Hristovi.

Dječice Jasenovačka mučena ljutom žeđu i glađu, koji ste bijeni i ubijani bili od neprijatelja ljudskog roda i mrzitelja Svevišnjega Boga, molite se za Srbčad, vršnjake svoje u Srbiji današnjoj, na Svetom Kosovu i Metohiji, u svim srbskim zemljama i krajevima gdje stopica srbska korača. Zaštitite molitvama svojim sva pokoljenja dječice srbske od bogobornog modernizma, zapadnog satanizma od sablaznih prikaza koje preko ekrana ubijaju dušu dječiju.

O Sveti i ljubljeni preci naši Jasenovački Mučenici molite se Gospodu našem i vašem za spas roda srbskoga iako mnogogrešnog ipak Hristovoga, ipak onog stada malog koji u ova vremena sveopšte histerije i napada na ljudski razum i dušu žele biti Hristovi. Zaštitite nas od svjetske laži, od svake neistine, zaštite nas svojim molitvama od judejskog zla, vatikanskog pakla, od svejeresi ekumenizma i antihristova globalizma. Zaštitite nas od licemjerstva.

Gospode Isuse Hriste Ti jedina nado naša, Ti Jedini Izvore, nahrani nas u ova i sva vreme Tvojom hrabrošću, istinom i pravdom, nahrani nas Tvojim milosrđem i čovjekoljubljem i uvedi nas u Carstvo Tvoje Nebesko radi molitava Presvete Prečiste i Preblagoslovene Bogorodice Djeve Marije Majke Tvoje i Svetih Jasenovačkih Mučenika. Amin.

Molitvu sačinio Miroslav Vujanić, na dan Svetih jasenovačkih mučenika 2018. godine Gospodnje

Izvor: Stanje stvari

Vezane vijesti:

Ništa to „prebiranje“ ne može nauditi nevino stradalim Srbima u logorima smrti NDH


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top