fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mogerinijeva da upozori Oreškovića i Karamarka

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na visokog predstavnika EU Federiku Mogerini da upozori mandatara za sastav hrvatske vlade Tihomira Oreškovića i lidera HDZ Tomislava Karamarka da je neprihvatljivo njihovo antievropsko ponašanje s ciljem negiranja ćirilice kao temelja nacionalnog i kulturnog identiteta Srba u Hrvatskoj.

Hrvati uništavaju ćirilične table u Vukovaru

Linta ocjenjuje skandaloznom izjavu Oreškovića na prijemu u Srpskom narodnom vijeću da je za ćirilicu u Vukovaru još rano, jer su rane svježe i vrijeme treba da učini svoje.

„Ovim Orešković zajedno sa HDZ-om i koalicijom `Most`, koji su ga podržali za mandatara, šalje jasnu poruku preostalim Srbima u Hrvatskoj da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju“, ocjenjuje Linta.

On ističe da je antisrpska izjava Karamarka da nasilno nametanje ćirilice u Vukovaru nije dobro, jer se tobože krši član osam Ustavnog zakona o manjinama, kao i da u Vukovaru još hodaju zajedno žrtve i zločinci.

„Na ovaj način Karamarko otvoreno širi mržnju i netrpeljivost prema preostalim Srbima u Hrvatskoj s ciljem da kod njih izazove osjećaj straha i nesigurnosti“, naveo je Linta u saopštenju.

On smatra da Orešković i Karamarko „imaju zadatak da završe posao svog idola Franje Tuđmana i ustaške emigracije da i ono malo Srba potpuno nestanu sa područja današnje Hrvatske“.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Ćirilica u Vukovaru na čekanju?

Orešković: Još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: