fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mitrović: Reagovati na falsifikovane podatke Mašovića

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da bi nadležne institucije – Tužilaštvo BiH, Upravi odbor Instituta za nestale BiH i Međunarodna komisija za nestala lica morali da reaguju na falsifikovane podatke o ubijenim Srbima u BiH koje iznosi Amor Mašović.

Mitrovic.jpg– Umanjivanje broja ubijenih Srba, koje iznosi Amor Mašović, je u funkciji politike FBiH da se što više zločina pripiše Srbima. Na taj način oni pokušavaju dokazati da su Bošnjaci isključivo žrtve rata u BiH, zbog čega treba mijenjati Dejtonski sporazum kako bi oni ostvarili dominatnu političku, teritorijalnu i svaku drugu ulogu u BiH – rekao je Mitrović.

On je podsjetio da je Mašović, kao član Federalne komisije za nestala lica, prije početka rada Instituta za nestala lica BiH imao nepotpun mandat da osporava bilo šta o nestalim Srbima u BiH.

– Nažalost, to mu je sada omogućeno u Institutu za nestala lica BiH uz podršku ICMP-a, dijelom Tužilaštva BiH i bošnjačke politike, ali su njegovi izjave i stavovi time još pogubniji – zaključio je Mitrović.

V.d. predsjedavajućeg Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor mašović proslijedio je podatke Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu o svega 11 ekshumiranih pripadnika srpskog naroda na području Mostara, iako Institut za nestala lica BiH raspolaže podacima o 51 ubijenom i ekshumiranom Srbinu na tom području.

Izvor: RTRS

 

Vezane vijesti:

MITROVIĆ: OTVORENO PISMO SUOSNIVAČIMA INSTITUTA

TUŽILAŠTVO BiH SRAMNO IGNORIŠE … – Jadovno 1941.

MITROVIĆ: TUŽILAŠTVO BiH POKAZALO PRISTRASNOST …

mitrović: zastoj u procesuiranju zločina nad  – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: