fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mišić: Posmrtni ostaci sarajevskih Srba skriveni na više lokacija

Član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milutin Mišić izjavio je da se traga za još 250 nestalih sarajevskih Srba i da je nominovano nekoliko lokacija koje bi mogle skrivati njihove posmrtne ostatke.

Milutin Mišić Foto: RTRS
Milutin Mišić Foto: RTRS

Mišić je rekao da postoje informacije da su soliter Bosmal i džamija u sarajevskom naselju Otoka izgrađeni na srpskim kostima i da je mala vjerovatnoća da će se do njih ikada doći.

On je naveo da Tužilaštvo BiH već tri i po godine ne odgovara na zahtjev za pokretanje istrage kojom bi bilo utvrđeno odakle su dospjele srpske kosti pronađene u sarajevskom naselju Alipašino polje, u zemlji koja je na obalu Miljacke dovezena sa drugog lokaliteta.

Zahtjev je podnio Institut za nestala lica BiH, a Mišić je skeptičan da će bilo šta biti urađeno, jer je na djelu blokada.

„Pitam vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da li je konačno utvrđeno odakle je dovezena zemlja u kojoj su pronađene kosti Slobodana Odžakovića, koji je nestao na Žuči. Nama će vjerovatno biti odgovoreno da je ta zemlja dovezena sa lokacije na kojoj se nalazi objekat koji nije moguće srušiti niti utvrditi da li je to tačno“, rekao je Mišić za „Glas Srpske“.

On je dodao da je definitivno potvrđeno da su kosti Odžakovića pronađene u sekundarnoj grobnici, odnosno da su dovezene sa druge lokacije, ali da to jednostavno u Tužilaštvu BiH ne žele da rješavaju.

Iz Tužilaštva BiH nije stigao odgovor na pitanje zbog čega nije pokrenuta istraga u ovim slučajevima.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Mišić: Dvije masovne srpske grobnice u Posavini, jedna na …

Mišić: Masovne srpske grobnice na Ozrenu i Posavini …

Mišić: Manipulacija brojem nestalih | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: