Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

MIRNI PROTESTI 10. DECEMBRA U ŽENEVI

Datum objave: utorak, 28 oktobra, 2014
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/nikola-puzigaca-4-3.jpg

BANjALUKA, 28. OKTOBRA /SRNA/ – Članovi Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH i Udruženja “Ugor” iz Jelaha organizovaće 10. decembra mirne proteste ispred sjedišta UN u Ženevi povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća izjavio je Srni da članovi ovih udruženja mirnim protestima žele da upoznaju međunarodnu javnost o dugogodišnjoj diskriminaciji i javno zatraže efikasnu međunarodnu pravnu i diplomatsku akciju za konačno rješavanje njihovog statusa u Hrvatskoj.

“Organizovanje mirnih protesta zasnovano je na dobrim namjerama i vjeri da se navedenim aktivnostima može ostvariti međunarodno političko zagovaranje da se vlasti Republike Hrvatske konačno privole da priznaju postojanje neriješenih pitanja koja se odnose na imovinska, socijalna i ekonomska prava njenih bivših radnika”, istakao je Puzigaća.

Puzigaća je rekao da su predstavnici ova dva udruženja uputili pisma ambasadorima u BiH, delegaciji EU i Savjetu Evrope u kojem su ih upoznali o onemogućavanju prava na restituciju imovinskih, socijalnih i ekonomskih prava bivših radnika u Hrvatskoj, kao i o najavljenom održavanju mirnih protesta u Ženevi zakazanih za 10. decembar.

“Vjerujemo da možete vašim političkim uticajem pomoći da se prije provođenja mirnih protesta vlasti Hrvatske konačno privole da priznaju postojanje neriješenih pitanja koja se odnose na imovinska, socijalna i ekonomska prava njenih bivših rezidenata, kao i da hrvatska strana prihvati otvaranje birateralnih razgovora sa vlastima BiH o načinu rješavanja ovog važnog pitanja njenih građana, a u skladu sa priznatim međunarodnim standardima”, navodi se u zajedničkom pismu dva Udruženja.

 

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

DANAS PROJEKCIJA FILMA “STRADANjE SRBA U HRVATSKOJ”

PUZIGAĆA : HRVATSKA DA UKINE DISKRIMINATORSKE ZAKONE

Hrvatska diskriminiše protjerane Srbe (VIDEO)

Opstrukcija prava Srba
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top