Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Miodrag Linta novi predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

„Zahvaljujem se na dobroj saradnji dosadašnjem predsedniku Ivanu Kostiću“, rekao je Linta i poručio da je Odboru potrebna nova energija i nove ideje, kako bi što uspešnije nastavili rad u narednom periodu.

Miodrag Linta Foto: TANJUG
Miodrag Linta Foto: TANJUG

Za zamenicu predsednika Odbora izabrana je poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Mirjana Dragaš.

Poslanik SNS Aleksandar Marković koji je predložio smenjivanje Kostića, rekao je da su imali dobru saradnja i korektan odnos i da će zbog toga „propustiti priliku da obrazloži svoj predlog“.

Miodrag Linta, koji je preuzeo funkciju predsednika, rekao je da nije u pitanju „politička egzekucija“, već da je „normalno“ da se posle dve godine od konstituisanja Odbora, analizira rad i da se pokuša „novom energijom raditi još jače i bolje“.

Linta je na sednici Odbora rekao da pravo glasa na izborima zakazanim za 7. oktobar imaju Srbi sa važećom ličnom kartom BiH, ali i oni koji su bili upisani u birački spisak 1991. godine, te napomenuo da oni koji se registruju na vreme mogu glasati u ambasadama BiH ili poštom.

Linta je rekao da je dobro poznato da vodeće bošnjačke stranke zastupaju mnoge neprihvatljive teze za srpski narod, od toga „da je Srbija odgovorna za agresiju na BiH, pa do nepriznavanja Dana Republike Srpske“, te naglasio da su izbori prilika da budu izabrani legitimni predstavnici srpskog naroda.

Linta je naveo da, prema rezultatima izbora od 2014. godine, u 10 skupština kantona u FBiH ima samo 13 srpskih poslanika.

– Od 13 poslanika, samo tri su sa lista stranaka čije je sedište u Republici Srpskoj, a ostalih deset su sa lista partija čije sedište je u Sarajevu – rekao je Linta.

On je predložio da srpske stranke naprave zajednički plan i listu za predstojeće izbore.

Izvor: Slobodna Hercegovina

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: