fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ministarstvo branitelja napada Šerbedžiju

Ministarstvo hrvatskih branitelja žestoko je napalo glumca Radeta Šerbedžiju zbog, kako se navodi, njegovih izjava o poslednjem ratu i poručilo mu da taj resor ima obavezu da čuva vrednosti i tekovine pravednog, legitimnog, odbrambenog i, kako se navodi, oslobodilačkog rata.

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija

„Hrvatski branitelji iz domovinskog rata su branili i odbranili Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskog naroda u Hrvatskoj“, navodi se, između ostalog, u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Šerbedžija je na Beogradskom sajmu knjiga predstavio svoju novu knjigu izabranih pesama „Stranac“ i tom prilikom rekao da je „strašno da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo ipak uspeli da zaratima sa sopstvenom braćom“.

„Uz sve te naše divne talente mi smo ostali nekako zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka“, rekao je tada Šerbedžija.

Šerbedžija je podsetio da su se Slovaci i Česi razišli dogovorno i u miru.

„A što su naši napravili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije – zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci“, rekao je Šerbedžija.

Napomenuo je i da su ti kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima kako bi proizveli slepu mržnju među jugoslavenskim narodima.

„Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim trenutkom“, naveo je Šerbedžija.

Izvor: RTS

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: