fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Miloš Ković: Došao je red i na mene, lažni autoriteti me ne žele na fakultetu!

U najnovijem izdanju emisije „Bez ustručavanja“ gost je bio profesor Miloš Ković. Ković je meta napada svojih kolega na fakultetu koji ga diskriminišu zbog iznetih politickih stavova.
Prof. dr Miloš Ković; FOTO: Jadovno 1941.

Ković tvrdi da ispunjava sve uslove da bude izabran za redovnog profesora na Filozofskom fakultetu, ali da mu dekan nudi reizbor za vanrednog profesora. U tom statusu profesor Ković je 16 godina i to što dekan ne želi da formira komisiju koja bi ispitala da li on ispunjava ili ne ispunjava uslove jeste jedna vrsta ucene.

Ković je u svojoj poslednjoj knjizi opisao odnos velikih sila prema Srbiji kroz vekove. Različite drzave ali i paradržavne organizacije uticale su na sudbinu srpskog naroda. Kroz vekove to su bile Turska, Austrija, Rusija, Velika Britanija i Nemačka. Ković podseća da su se smenjivali periodi kada se Srbija dizala na ustanak i kada je morala da se povinuje diktatima, ali je osnovna ideja srpskog nacionalnog identiteta slobodna i nezavisna država.

Izvor: KTV televizija ( novembar 2021. )

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: