Mihailović: Jugoslaviju nije razbio Milošević nego Srbi i Hrvati

Datum objave: sreda, 25 oktobra, 2017
Veličina slova: A- A+

Jugoslaviju nije upropastio jedan čovek, makar se on zvao Slobodan Milošević, već to što Srbi i Hrvati nisu mogli nikako da se pomire sa idejom da žive u istoj zemlji, rekao je Tanjugu akademik Dragoslav komentarišući

Akademik Dragoslav Mihailović (foto Tanjug)
Akademik Dragoslav Mihailović
(foto Tanjug)

aktuelnu kulturnu scene na prostoru Nekadašnje Jugoslavije

Mihajlović koji je danas potpisivao svoje knjige na štandu izdavačke kuće Laguna na beogradskom sajmu knjiga naglašava da je ideja jugoslovenstva propala onog momenta kada su srpski I hrvatski narod dobili priliku da kažu šta zaista žele.

„Stvar je propala onog momenta kada je volja naroda postala glasna. Ne treba govoriti loše o ljudima koji su bili protiv jugoslovenstva i te zajedničke države. U te ljude i sebe ubrajam. Mi jednostavno mislimo da ta država nije bila realna. Propala je jer narodi u toj zemlji nisu želeli da žive zajedno” kazao je Mihailović.

Mihailović je naglasio da ne veruje da hrvatski čitaoci znaju bilo šta o njegovim knjigama. „Ta zajednička umetnička scena je propala stvar, baš kao i Jugoslavija. Ljudi u Srbiji takođe ne znaju šta rade hrvatski pisci. O Sloveniji ili Makedoniji ne treba trošiti reči. Pa to je potpuno drugačiji jezik i potrebni su im prevodi za knjige srpskih autora.” kazao je Mihailović.

(Tanjug)

Izvor: POLITIKA
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top