fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Mi se odmah sjetili ratnog šovinizma: Dubrovčani prodaju čist zrak

Limenke sa "čistim hrvatskim zrakom"

Limenke sa „čistim hrvatskim zrakom“

Flaše čistog dubrovačkog vazduha bi se od ljeta 2016. godine mogle naći u prodaji, u pakovanjima od pola i jednog litra i bar četiri puta skuplje od flaširane vode, piše danas Slobodna Dalmacija.

Boce će biti napunjene čistim vazduhom, barem dok vlasnik istu ne napuni dubrovačkom vodom, koja će, prema najavama, biti zdravija i čistija od one koja se danas može kupiti u prodavnicama, primjećuje list.

Centralno mjesto u toj ideji zauzima lokalni izvor Omble, na kome će, prema ideji bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, koji želi da se ponovo vrati na to mjesto, biti otvoren Muzej vode.

Prodaja limenki sa šahovnicom i natpisom Čist hrvatski zrak 90-ih godina, značio je da je pitanje protjerivanja Srba ustvari ekološko pitanje, a to nije bila skrivena poruka jer su je baš tako formulisali i hrvatski političari

„Prodavaćemo kao suvenir prazne sterilisane flaše od tvrde plastike koje nije lako slomiti, uz garanciju da je voda koju mogu napuniti bilo gdje visoko kvalitetna“, rekao je Vlahušić.

On je objasnio da planira da se u prodaji nađe i paket u kom će biti jedna manja boca od 0,5 litara i jedna veća, a kao poklon dobijaće se knjižica na kojoj će na više svjetskih jezika biti priča o izvoru, akvaduktu u Cavtatu i istoriji dubrovačke vode.

Na takvu ideju Vlahušić je došao na osnovu proste računice. Zidine Dubrovnika prošle godine posjetilo je više od 900.000 turista, uglavnom sa kruzera, i svi su u rukama nosili flašu vode.

„Zbog čega im ne ponuditi nešto ovako jedinstveno“, upitao se Vlahušić. On procjenjuje da bi cijena paketa boca mogla da bude oko 20 kuna, a boca vazduha četiri puta skuplja, ali bi im cijena bila niža ako bi se kupovali uz kartu Dubrovnika ili uz ulaznicu za razgledanja zidina.

Foto: Film Vukovar, jedna priča

Izvor: FRONTAL

 

Vezane vijesti:

Dugo prećutkivani genocid – Jadovno 1941.

Hrvatsko antisrpstvo i srpsko prohrvatstvo – Jadovno 1941.

Rušenje sramotnog „Vukovarskog mita” – Jadovno 1941.

hoće li država ikada obeštetiti srbe čije su kuće letele u 

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: