fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mesić piše Bajdenu: Od BiH napravite Gradžanistan

Bivši predsjednik Neovisne Republike Hrvatske Stjepan Mesić pisao je izabranom američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu, ali ne kako namjerava poslati Hrvatsku vojsku u Posavinu da presiječe Republiku Srpsku, ako bude samostalna, već da BiH postane Gradžanistan.

Mesić u pismu koje objavljuje Nacional iznosi prijedlog kako Bosnu i Hercegovinu ustrojiti po građanskom, a ne nacionalnom principu, što je suprotno onom što zagovara državni vrh Hrvatske, ali i najmanje polovina Republike Srpske i hrvatski dio Efbiha.

U Efbihovskim medijima priča o preustroju Dejtonske BiH kao da zavisi od SAD ili EU, a ne od ljudi koji tu žive i imaju pravo glasa, te da je pobjedom kandidata Demokratske partije maltene pa sve riješeno što se želja političke Baščaršije tiče.

„Poštovani gospodine izabrani predsjedniče, iako je moj mandat predsjednika Republike Hrvatske završio prije deset godina, još uvijek pratim događanja kako u regiji tako i u svijetu. Drago mi je što vidim (iz novinskih izvještaja) da će vaša buduća administracija posvećivati puno više pažnje Jugoistočnoj Evropi, a posebno Bosni i Hercegovini. Napokon“, navodi se između ostalog u pismu.

U Mesićevom pismu navodi se želja da Sjedinjene Države i Evropska unija pomognu BiH „da profunkcioniše kao funkcionalna država“.

Izvor: FRONTAL

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: