Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

MEDIJI „BRANE“ KANCELARKU: Hrvati prevarili Merkelovu, podvalili joj Tompsona

Na centralnom predizbornom skupu HDZ i EPP u Zagrebu, u subotu, kojem je prisustvovala nemačka kancelarka Angela Merkel bile su pesme Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo

Na predizbornom skupu HDZ puštali "ustaškog barda" Foto Tanjug
Na predizbornom skupu HDZ puštali „ustaškog barda“ Foto Tanjug

Kancelarka Angela Merkel nije bila upoznata s pesmama koje će se puštati tokom stranačkog skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pesama. Ona je, tokom svoje posete Zagrebu, jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu.

Ovako su, iz kabineta nemačke kancelarke, odgovorili na pitanje o njenom prisustvu na predizbornom skupu HDZ i EPP u Zagrebu, na kojem su puštane pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

Iako je Merkelova govorila protiv nacionalizma, mnogo veću pažnju nemačke javnosti privukla je činjenica da je to učinila uz muzičku podlogu, kako su ga nazvale berlinske novine – ustaškog barda.

Nemački mediji navode da niko u kancelariji Merkelove nije znao da će organizatori puštati Perkovićevu muziku. Ocenjuju da je kancelarka prevarena u Zagrebu gde se, u izuzetnom govoru suprotstavila ekstremizmima i zauzela se za poštovanje prava manjina, a domaćini su govorili o Blajburgu i puštali Tompsona.

Učešće Merkelove na mitingu HDZ u Nemačkoj je dočekano na nož, a u brojnim tekstovima i komentarima postavlja se pitanje zašto je uopšte kancelarka podržala stranku u kojoj je sve jača struja koja gaji simpatije prema ustaškom pokretu. Podseća se da se u Splitu redovno obeležava dan osnivanja NDH.

Autor: J.K./ V.M

Izvor: VEČERNjE NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: