Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Matija Bećković: Kosovo je Srbija, a ko kaže da nije – za to je plaćen

Možda bih mogao da pojednostavim: za one koji govore da je to naša zemlja, oni to govore o svom trošku, a oni koji govore da nije – oni su za to plaćeni.

Matija Bećković (Foto: in4s.net)

Akademik Matija Bećković smatra da Kosovo i Metohija nijesu izgubljeni i poručuje da ga Srbi ne mogu izgubiti, jer je njihovo i nije im ga niko dao.

„Svjedoci smo kako je to mnogima, prije dvije-tri decenije, izgledalo jednostavno ili kako su svi govorili – ništa lakše nego da im to damo, a kako je vrijeme prolazilo vidjelo se da to nije jednostavno“, rekao je Bećković.

Prema njegovim riječima, kad je počela „ova priča“ malo ko je znao za Kosovo, a danas nema niko na svijetu ko ne zna.

„I sad je ono postalo, ne samo ono što je bilo, nego primer za problem koji nemamo samo mi. Kad su rekli – to će biti izuzetak, presedan, nigde se više to neće ponoviti, odjednom su oni isti shvatili da oni to ne mogu zaustaviti ako se taj presedan uspostavi i drugi će se na njega pozivati“, rekao je Bećković.

On je dodao da će na taj način biti izvučen kamen iz temelja i da će srušiti cijeli poredak.

„Tako da je došlo dotle da su Amerikanci koji su to sve i pokrenuli rekli – ipak bi trebalo da se dogovore Srbi i Albanci“, naveo je Bećković za Radio Beograd.

Bećković kaže da to što na Kosovu i Metohiji živi u većini neki drugi narod nije nikakav izuzetak na zemljinoj kugli i da toga ima koliko hoćete.

On navodi da i Kineza ima oko 200 miliona u emigraciji i da oni nigdje ne traže da budu država, nego se zna gdje je Kina.

„Možda bih mogao da pojednostavim za one koji govore da je to naša zemlja, oni to govore o svom trošku, a oni koji govore da nije – oni su za to plaćeni“, navodi Bećković.

Bećković je ukazao na to da je Kosovo postalo primjer za problem koji nema samo Srbija.

Izvor: Stanje stvari

Vezane vijesti:

Matija Bećković: Prošao sam bolje od Njegoša – njemu su srušili grob, a meni će tek da ruše

Matija Bećković: Izvinjenje

Matija Bećković: Lišeni života i smrti

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: