fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

МАНДИЋ: ТИЈЕЛА СКЛОЊЕНА РАДИ ПРИКРИВАЊА МУСЛИМАНСКИХ ЗЛОЧИНА

milan_mandic.jpg
Милан Мандић

САРАЈЕВО, /СРНА/ – Приликом данашњег ископавања на локациjи у сараjевском насељу Неџарићи ниjе пронађено ниjедно тиjело српских цивила убиjених приjе 20 година, рекао jе Срни предсjедник Удружења породица несталих лица Сараjевско-романиjске региjе Милан Мандић.

„Осим остатака воjне опреме, ништа друго данас ниjе пронађено. Тиjела српских сараjевских цивила вjероватно су премjештена на неку другу локациjу с циљем прикривања ратног злочина“, нагласио jе Мандић.

Он jе обjаснио да jе ископавање данас извршено и на имању његовог покоjног оца коjи jе нестао приjе 20 година из своjе куће у насељу Добриња пет, након чега jе убиjен снаjперским хицима са оближње зграде коjа се налази у федералном диjелу Сараjеву.

„Таj реjон jе завршен без икакавих резултата. Сада ми преостаjе да ступим у контакат са истражним судиjама Ибрахимом Хаџићем и Изетом Баждаревићем, коjи су послиjе Деjтона од 1996. до 2000. године, радили у Кантоналном тужилаштву и покушам да сазнам гдjе би могла бити пребачена тиjелас сигурно четири-пет лица о коjима ништа не знамо. Нема их у Влакову, ни на Лаву, нити су прошли кроз Кошево ни кроз Воjну болчницу. Нема их нигдjе, сви папири постоjе, а посмртних остатака нема“, наглашава Мандић.

Мандић jе додао да га jе Хаџић обавиjестио да jе сву документациjу, записнике и фото-документациjу у вези са српским жртвама у Неџарићима, предао Кантоналном тужилаштву у Сараjеву.

Он jе наjавио да ће се обратити Кантоналном тужилаштву у складу са Законом о приступу информациjама да му даjу сву документациjу у вези са овим злочинама како би било утврђено гдjе су ти посмртни осаци завршили.

„Свjестан сам jа да Амор Машовић зна гдjе су посмртни остаци и мог оца и Милке Аврам, и Чеде Краjишника, Стане Шеховац из Воjничког поља… Сви су они нестали у раздаљини можда 200, 300 метра. Сасвим jе очекивано да врх те тадашње такозване државе БиХ зна гдjе су тиjела сараjевских Срба, лаи то криjу да би прикрили злочин“, закључио jе Мандић.

Институт за нестала лица БиХ, по налогу Тужилаштва БиХ, данас jе завршио пробно ископавање у сараjевском насељу Неџарићи, с циљем откривања масовне гробнице у коjу су приjе 20 година покопана тиjела сараjевских Срба, коjе су убили припадници муслиманске воjске.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: