Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Majka heroja (83) skočila padobranom

Majci palog borca Gorana Ostojića, Jovanki Ostojić (83), godine nisu smetale da skoči padobranom iz sa 3.000 metara visine, a po doskoku je podsjetila da je to njen drugi skok, kao i da je zvanični rekorder Evrope, zbog visinskog stuba i svojih godina.

Jovanki Ostojić
Jovanki Ostojić

Jovanka Ostojić je prvi put skočila prije tri godine, u 80. godini.

“Tako da mi je ovaj skok poznat, međutim, visina je velika i mislim da mi je bila potrebna kaciga, malo sam zagluvila, inače lijepo se osjećam. Nemojte da mislite da imam straha. Ni za tren jedan” , rekla je Ostojićeva.

Njen sin, Goran Ostojić rođen je 1962. godine. Poginuo je jula 1998. godine zajedno sa četvoricom vojnika u žestokim borbama na karauli Košare na Kosmetu. Posthumno je unaprijeđen u potpukovnika, ne znajući da je redovno predviđen za taj čin, koji je trebao da mu bude dodijeljen na dan jedinice te godine.

Bio je oficir Vojske Jugoslavije i pripadnik 63. padobranske brigade. Sa 14 godina postao je uz očevu saglasnost najmlađi padobranac u Aero klubu “Naša krila” i najmlađi pilot jedriličar, a ubrzo i pilot motornih aviona.

Inače, manifestacija “Balkanski skok prijateljstva” održava se u Lisičjem Jarku, od 1994. godine i nastala je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade.

Tokom te manifestacije svoj prvi skok padobranom u tandemu izveo je i ministar Aleksandar Vulin.

Ove godine događaj organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade “Arhistratig” i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boracka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba “Feniks”.

Manifestacija je ove godine okupila 130 padobranaca iz 14 zemalja.

(Agencije)

Izvor: Radio Televizija BN

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: