fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ljubitelj NDH proziva Srbiju u Evropskom parlamentu

Hrvatski zastupnik u EU parlamentu Ruža Tomašić, nekadašnja „pravašica“ i otvoreni simpatizer ustaške Nezavisne Države Hrvatske, optužuje Srbiju da ne sarađuje sa Haškim sudom i traži sankcije za Beograd.

Ruža Tomašić (Foto:.telegram.hr) -

Ruža Tomašić (Foto:.telegram.hr)

Ona se u govoru pred parlamentom u Strazburu osvrnula na naloge za hapšenje koje je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju objavio 2015. godine za advokate Vojislava Šešelja – Petra Jojića i Vjericu Radetu, koji su optuženi za „nepoštivanje Suda“, prenosi hrvatski portal Dnevno.

– Službeni Beograd i dalje odbija da postupi po nalozima uz obrazloženje da im to brani Zakon o saradnji s Haškim tribunalom koji predviđa obavezu izručenja optuženika za ratne zločine, ali ne i osoba optuženih za nepoštovanje suda – navodi Tomašićeva, koja u Strazburu redovno proziva Srbiju i Srbe.

Njoj smeta što Srbija uopšte ima pravo da podnese tužbu protiv tog naloga, mada je tako učinila i Francuska u slučaju Florens Artman, koju je Haški sud prozivao iz istog razloga kao i radikale.

Za ovu neoustašku simpatizerku, koja kaže da „odvaja ustaše od Nezavisne Države Hrvatske“ i koja brani ustaškog poglavnika Antu Pavelića, „sramotna“ je činjenica da Srbija uopšte pregovara sa EU.

Izvor: RTRS

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: