fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Livada: Srbofobija je državni trend

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/svetozar-livada1.jpg

Hrvatska danas gaji patološku mržnju prema Srbima, srbofobija je postala državni trend, a iza sve otvorenije antisrpske histerije stoji Katolička crkva, tvrdi jedan od najpoznatijih srpskih intelektualaca u Hrvatskoj Svetozar Livada.

Ovaj penzionisani profesor Univerziteta u Zagrebu ističe da Katolička crkva aktuelnim hrvatskim vlastima skoro otvoreno prijeti državnim udarom i da aktivno učestvuje u prikupljanju ljudi za referendum protiv ćirilice.

„Žestoka kampanja koja se vodi protiv ćirilice, kao i nepostojanje volje vlasti u Zagrebu da se obračunaju sa jačanjem pronacističke ideologije i ustaške simbolike predstavljaju dokaz o tome da je srbofobija postala `državni trend`“, rekao je Livada za „Pres Republike Srpske“.

Livada tvrdi da Katolička crkva u Hrvatskoj drži sve uzde i da niko zapravo i ne zna o čemu se sve odlučuje na Kaptolu. „Crkva hoće apsolutnu vlast, a država je finansira konkordatom od 350 miliona kuna /oko 46 miliona evra/ svake godine“, dodao je on.

Komentarišući činjenicu da je antićiriličnu kampanju i referendum o smanjivanju prava nacionalnih manjina podržala Katolička crkva u Hrvatskoj, Livada je rekao da je to dokaz da je Hrvatska teokratska država.

On je rekao da su Hrvati skoro uspjeli da ostvare planove bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana da će napraviti nešto što čak ni Anti Paveliću nije uspjelo da pođe za rukom, a to je da u Hrvatskoj više uopšte nema Srba, već isključivo pravoslavnih Hrvata.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj se provodi politika koja neodoljivo podsjeća na 19. vijek.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: