Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Pupovac i Milošević su prešli crvenu liniju i duboko uvrijedili i ponizili srpski narod a posebno stotine hiljada protjeranih Srba

Linta ističe da Milorad Pupovac mora znati da je njegova antisrpska politika osuđena na neuspjeh i da pomirenje Srba i Hrvata i Srbije i Hrvatske nije moguće dok god se hrvatski narod ne suoči sa svojom ustaškom i zločinačkom prošlošću .

Krajiški Srbi

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje kao vrhunsku laž stav predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je iznio u intervjuu za zagrebački Večernji list, da nerazumno učešće Borisa Miloševića na proslavi zločinačke akcije „Oluja“ u Kninu označava početak pomirenja Srba i Hrvata. Pored toga Pupovac je  besramno rekao da je u pitanju velika i važna gesta, kao i da svako ko podržava odlazak Miloševića u Knin  je za mir a svako ko osuđuje nemoralni odlazak Miloševića na proslavu protjerivanja vlastitog naroda  je zagovornik mržnje i koristi ratnu retoriku.

Pupovac ide korak dalje i još traži da Srbija pozdravi sramni odlazak Miloševića u Knin jer bi onda pokazala da tobože vodi mirovnu a ne ratnu politiku.

Pupovac se, kao eksponent Plenkovićeve politike, zalaže za pomirenje Hrvata i Srba, kao i za pomirenje Srbije i Hrvatske, u skladu sa hrvatskim državnim i nacionalnim interesima. To znači da bi srpski narod i Srbija trebali da prihvate da je odlazak Miloševića u Knin i priznanje zločinačke akcije „Oluja“ kao legalne i legitimne vojne akcije bio pozitivan i prvi korak ka pomirenju dva naroda i dvije države. Takođe, Srbi i Srbija bi, prema Pupovcu, trebali da prihvate da su bili agresori na Hrvatsku a da je Hrvatska tobože bila žrtva velikosrpske agresije i vodila oslobodilački i pravedan rat. Pupovac i Milošević su prešli crvenu liniju i duboko uvrijedili i ponizili srpski narod a posebno stotine hiljada protjeranih Srba, kazao je Linta

Linta ističe da Milorad Pupovac mora znati da je njegova antisrpska politika osuđena na neuspjeh i da pomirenje Srba i Hrvata i Srbije i Hrvatske nije moguće dok god se hrvatski narod ne suoči sa svojom ustaškom i zločinačkom prošlošću. To znači da hrvatska država i Katolička crkva treba da priznaju i pokaju se za počinjeni genocid nad Srbima u NDH.

To znači da Hrvatska  treba da donese zakon o oštrom kažnjavanju lica, javnih ličnosti, grupa i stranaka koji veličaju NDH i ustaštvo,  koji koriste ustaški pozdrav „Za dom spremni“, ustašku šahovnicu koja počinje sa prvim bijelim poljem, ustaško slovo U, koji pjevaju ustaške pjesme, koji uzvikuju ili ispisuju „Srbe n vrbe“ i druge srbomrzačke i ustaške grafite i poruke, koji veličaju ratne zločince nadbiskupa Stepinca, komandanta Crne legije Juru Francetića, generala Antu Gotovinu; koji služe mise Paveliću i ustaškim generalima; koji snimaju filmove, organizuju tribine i skupove i objavljuju knjige u kojima se veliča NDH i negira genocid nad Srbima; koji šire mržnju preko ustaških portala i drugih medija.

Takođe, pomirenje nije moguće dok god Hrvatska ne odbaci Tuđmana i njegovu proustašku i zločinačku politiku; dok god ne prestane da slavi zločinačke akcije Oluja, Bljesak i druge; dok god  ne vrati imovinska, stečena i druga prava i plati novčanu odštetu protjeranim Srbima i drugim oštećenim građanima u skladu sa Aneksom G Bečkog sporazuma o sukcesiji, dok god ne kazni ratne zločine nad Srbima i ne riješi pitanje nestalih Srba i dok ne zabrani koncerte glavnog promotera ustaštva pjevača Marka Perkovića Tompsona, navodi se u saopštenju Miodraga Linte

Izvor: IN4S

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: