Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Presuda Vujiću i hapšenje Mačka u cilju spriječavanja povratka Srba

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je osuđujuća presuda bivšem pripadniku Teritorijalne odbrane Pakrac Stojanu Vujiću, u odsustvu na 12 godina, zbog navodnog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika etnički motivisana i usmjerena na to da se zastrašivanjem spriječi povratak Srba u Hrvatsku.

Miodrag Linta

„Prvi cilj montiranih sudskih procesa je konstantno zastrašivanje protjeranih Srba da se ne vraćaju svojim kućama i da odustanu od borbe za svoja oteta imovinska i druga prava“, saopštio je Linta.

Prema njegovim riječima, drugi cilj je da se potvrdi bezočna laž da su Srbija i krajiški Srbi bili agresori, a Hrvatska žrtva koja je, tobože, vodila oslobodilački rat.

On je konstatovao da je i najnovije hapšenje srpskog povratnika u Ostrvicu kod Benkovca Miroslava Mačka /7. marta/ još jedan u nizu dokaza da Hrvatska šikanira preostale Srbe u Hrvatskoj s ciljem da se isele ili asimiluju.

„Za najveći broj uhapšenih Srba ne postoje dokazi za ratne zločine ali je jasno da Hrvatskoj nije cilj utvrđivanje istine već cementiranje etničkog čišćenja srpskog naroda. Hrvatska od završetka rata, a posebno posljednjih mjeseci, protiv protjeranih Srba podnosi krivične krijave, donosi rješenja o pokretanju istrage, podiže optužnice i donosi presude“, upozorio je Linta.

On je ponovo pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da pokrene suđenja u odsustvu protiv pripadnika Hrvatske vojske, policije i paravojnih snaga koji su počinili ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: