Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta osudio napad na pravoslavnu crkvu u Zagrebu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije je osudio vandalski napad na Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg u centru Zagreba kada su nepoznati počinioci pokušali da napišu određeni sadržaj na fasadi hrama.

Crkva Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu   wikipedia.org
Crkva Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu
wikipedia.org

Tom prilikom su bacili boju na hram ostavivši za sobom materijal kojim su oštetili fasadu.

Linta je napomenuo da je u posljednjih nekoliko godina sve više napada i na srpske crkve u Hrvatskoj kao jedan od brojnih dokaza sve veće mržnje prema preostalim Srbima i svemu što je srpsko.

“Očigledno je da se Hrvatska sve više okreće prema svojoj mračnoj prošlosti iz vremena zločinačke NDH i periodu devedesetih godina i time sve više postaje prijetnja miru, stabilosti, poštovanju ljudskih prava i vladavini prava u regionu zapadnog Balkana”, saopštio je Linta.

On je apelovao na ambasadore Njemačke, Francuske, Velike Britanije i drugih država članica Evropske unije u Hrvatskoj da zatraže od nadležnih državnih institucija da hitno pronađu počinioce ovog i brojnih drugih napada na Srbe, srpske crkve i srpske institucije.

“Neprihvatljivo je da Hrvatska sve više postaje primjer ekstremnim pokretima u Evropi koji svoje ciljeve žele da ostvaruju nasiljem i širenjem mržnje prema pripadnicima druge nacionalne ili vjerske grupe. Poslednji je trenutak da se Hrvatska zaustavi na njenom putu rehabilitacije ustaštva i ustaške ideologije”, upozorio je Linta.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Bacili kantu boje na hram SPC u Zagrebu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: